Utorak, 8. listopada 2024.

UŽAS Napuštena zgrada u centru grada leglo je otpada i kojekakvih ‘aktivnosti’

U Koprivnici se u posljednjih nekoliko godina svašta obnovilo, no u užem se centru grada još uvijek može naći pokoja zgrada koja vapi za obnovom.

Problem su često takozvani imovinsko – pravni odnosni ili, točnije, objekti u privatnom vlasništvu za koje, ma koliko bili zapušteni, u hrvatskom zakonskom okviru ne postoji ‘rješenje’ pa čak i ako je vlasnik od svega digao ruke ili je, na primjer, riječ o vlasništvu poduzeća koje je otišlo u stečaj.

Upravo se to dogodilo jednom od objekata na parceli u popularnom i frekventnom prolazu između Starčevićeve ulice i Ulice Josipa Vargovića, onom kojeg svakodnevni prolaznici poznaju kao bivši fasadni centar Vedriš.

Kako smo uspjeli doznati, zgrade na toj parceli zapravo su u vlasništvu Trgovačkog dioničkog društva Izvor koje već godinama ne postoji, no svejedno je službeno ‘u stečaju’. To u suštini znači da je riječ o ‘privatnom vlasništvu’ zbog čega Grad problem napuštenog i ruiniranog objekta nije riješio već godinama, a sve što mogu kad se skupi smeća i praznih boca alkoholnih pića je – poslati komunalnog redara.

Objekt bivšeg fasadnog centra Vedriš na spomenutoj parceli u prolazu danas zjapi prazan, ali stoji širom otvoren pa svatko može ući i potražiti sklonište ili se odati kojekakvim sumnjivim i ilegalnim aktivnostima, a sudeći po prizorima koje smo zatekli, fasadni centar i u ovakvom ruševnom stanju ima redovne posjetitelje.

Fotogaleriju donosi Ivan Grobenski

 

 

Slušaj uživo
zatvori