Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

U tijeku je obnova kapelice svetog Florijana u Koprivnici

Prekrasna vijest stiže nam iz Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Naime, u tijeku je renovacija kapelice svetog Florijana i pila Trpećeg Krista koji se nalazi u sklopu zgrade u Koprivnici.

Iz Doma zdravlja poručuju kako se obnova provodi u tri faze, a prva faza je u sklopu Programa financiranja zaštite kulturnih dobara za 2024. godinu Ministarstva kulture i medija te je osigurano nešto više od 60 tisuća eura.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

– Kapela svetog Florijana zaštićeno je kulturno dobro upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, neogotičkih je stilskih karakteristika i oblikovano pripada historicističkoj arhitekturi kraja 19. stoljeća. Sagrađena je umjesto starije istoimene kapele na novoj lokaciji pored gradske bolnice s kojom je spojena istočnim bočnim zidom, kako bi sestre milosrdnice koje su njegovale bolesnike mogle održavati euharistiju u neposrednoj blizini – objasnili iz Doma zdravlja.

Podsjetimo, Kapela sv. Florijana u vlasništvu je Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a njome upravlja Policijska uprava Koprivničko-križevačke županije, koja već godinama koristi kapelu ne samo za svoje potrebe, već i za potrebe šire društvene zajednice.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija
Slušaj uživo
zatvori