Nedjelja, 29. rujna 2024.

Tko bi rekao da će PRC biti tako popularan! Znate li kada se počeo graditi i koliko je sve koštalo?

Sanjkanje i skijanje, obiteljski piknici, prijateljska druženja, poslovne fešte samo su dio uspomena koje mnogi Koprivničanci i Koprivničanke vežu uz Podravkin rekreacijski centar.

Danas uređeno moderno zdanje spaja “spaja suvremeni način života i zabavljanja, ali ne prekidajući niti s tradicionalnom idilom bilogorskih gorica i klijeti”, a upravo to je bila i glavna nit vodilja prilikom osmišljavanja ovog prostora o čemu piše Glas Podravine 1. kolovoza 1975. godine.

– Sada se o budućem rekreacionom centru kod Starigrada već mnogo više zna. Naime, ovih dana održano je nekoliko sastanaka Odbora za izgradnju i drugih kompetentnih organa upravljanja Podravke, na kojima je bilo više riječi i o ovom zanimljivom pothvatu. Prehrambena industrija Podravka očito i ovom prigodom zaslužuje riječi pohvale što je dala inicijativu (i što je također vrlo važno: novce) da se priđe uređivanju jednog kutka rekreacije i zabave na obroncima idilične Bilogore, dakle na mjestu tradicionalnih podravskih sastajanja “v goricama i kletima” – piše u koprivničkom tjedniku.

Snimio Tomislav Matijašić.

Navodi se kako bi “radovi na Sulimanovićevom brijegu trebali započeti uskoro, zna se i izvođač građevinskih radova, a to je Tehnika, te će se u prvu fazu radova, što znači gotovo do potpune upotrebljivosti projekta uložiti oko četiri milijuna dinara”.

– Najatraktivniji objekti bit će stara bilogorska klijet pokrita slamom te poveći štagalj. Sve će to biti povezano ugodnim stazama, sjenovitim kutcima, terenima za rekreaciju i zabavu. Arhitektonsko rješenje dale su dvije mlade zagrebačke arhitektice Jasna Nasso i Ljerka Lulić dok je nosilac realizacije projekta poznati podravski akademski slikar Zlatko Kauzlarić – Atač – navodi se u članku.

Spomenuto je i kako se završetak radova očekuje u jesen 1976. godine.

Slušaj uživo
zatvori