Srijeda, 9. listopada 2024.

Stiglo više od 33.500 eura za sufinanciranje rada sportskih trenera i aktivnosti mladih

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči preuzeo je u Zagrebu ugovor o sufinanciranju edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Dokument kojim se Gradu odobrava 33.500 eura uručio je ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić.

Đurđevac će novac iskoristiti za provedbu sportskih aktivnosti mladih u kojima će tijekom 10 mjeseci sudjelovati 200-tinjak mladih. Uz kvalificirane trenere igrat će nogomet, rukomet, košarku, tenis te pohađati malu sportsku školu.

– Trenutno više od 200 djece predškolske dobi i dobi od prvog do četvrtog razreda osnovne škole svakodnevno odlazi na treninge, pa je upravo svrha ovog projekta potaknuti daljnji sveobuhvatni razvoj djece kroz edukativne, kulturne i sportske aktivnosti. Provedbom se očekuje povećanje sudjelovanja djece u navedenim aktivnostima, osiguravanje pristupa kvalitetnim programima za djecu bez obzira na socioekonomski status te stvaranje poticajnog okruženja za njihov razvoj. Očekuje se i da će financijska potpora rezultirati širim i kvalitetnijim spektrom aktivnosti dostupnih djeci, što će im omogućiti bolji razvoj njihovih vještina, interesa i talenata – poručili su iz Grada.

Slušaj uživo
zatvori