Srijeda, 9. listopada 2024.

Slavenaši novu sezonu otvorili porazom na Poljudu

Nogometaši Slaven Belupa u prvom su kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige poraženi od Hajduka.

Rezultat na Poljudu bio je 2:1 za domaćina, a pogodak za koprivničku momčad postigao je Šakota, poručili su iz kluba.

Trener Ivan Radeljić na start sezone odlučio se za Čovića na golu. U obrani su zaigrali Božić, Pllana i Boras, a na bočnim pozicijama Bosec i Lučić. Vezni trojac bilo su Agbekpornu, Caimacov i Jelić Balta, dok su napadački tandem činilo Šakota i Butić.

– Dobro je naša momčad otvorila utakmicu i već u petoj minuti opasno zaprijetila preko Šakote čiji udarac iskosa s lijeve strane brani Kalinić. Odgovor Hajduka bio je vodstvo. Splićani su u 19. minuti poveli s 1:0, Livaja je bio precizan s bijele točke. 10 minuta kasnije pokušao je odgovoriti Jelić Balta iz daljine, no opet je siguran bio golman Hajduka. U 37. minuti Sanyang je povećao vodstvo domaćina na 2:0. Činilo se da će to biti rezultat poluvremena, no uporni Šakota izborio je jednu loptu na lijevoj strani našeg napada u sudačkoj nadoknadi i lijepo pogodio za 2:1 u prvi kut gola Kalinića – istaknuli su u Slavenu.

U nastavku susreta nismo vidjeli previše prilika, tek udarac Rakitića iz slobodnog udarca koji je završio u vanjskoj strani mreže. U 83. minuti Prpić je poslao loptu u svoju mrežu, no Lovrić je vidio prekršaj. Na kraju, Hajduk je slavio rezultatom 2:1.

U idućem kolu Slaven Belupo ide na još jedno gostovanje. U petak će od 18:30 snage odmjeriti sa Šibenikom na Šubićevcu.


4.8.2024. – 1. kolo SuperSport HNL

Poljud, Split

HNK Hajduk – NK Slaven Belupo 2:1 (2:1)

NK HAJDUK: Lučić – Moufi, Uremović, Šarlija (od 36. Prpić), Melnjak – Pukstas, Rakitić (od 81. Krovinović), Kalik – Perišić (od 68. Sahiti), Livaja, Sanyang – Trener: Gennaro Gatuso.

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Bosec, Božić, Boras, Pllana (od 74. Martinović), Lučić – Agbekpornu (od 66. Murić), Jelić Balta (od 89. Šuto), Caimacov – Šakota, Butić (od 89. Crepulja). Trener: Ivan Radeljić.

Suci: Lovrić, Pataki, Janić, Romić

VAR: Pejin, AVAR: Kurtović.

Strijelci: 1:0 Livaja 16′, 2:0 Sanyang 37′, 2:1 Šakota 45+1′

Žuti karton: Rakitić 59′, Kalik 81′ (Hajduk); Boras 27′, Agbekpornu 64′, Lučić 71′, 90′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Hajduk); Lučić 90′ (Slaven Belupo)

Slušaj uživo
zatvori