Srijeda, 9. listopada 2024.

Slaven Belupo prvu utakmicu igra u Splitu s Hajdukom, Radeljić: Bit će to najljepše moguće otvaranje sezone

Počinje nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige, a Slaven Belupo u prvom kolu odlazi na gostovanje u Split.

Prvu utakmicu koju Slaven Belupo igra protiv Hajduka u nedjelju u 21 sat najavili su danas trener Ivan Radeljić i kapetan Tomislav Božić.

– Ovo je najljepše moguće otvaranje sezone. Vjerojatno će biti pun stadion, jer Hajduk je mamac za publiku. Ima dosta novih igrača, nova su ekipa, tako da će biti dosta nepoznanica. Treba biti oprezan da nas njihove pripremne utakmice ne zavaraju, jer u nedjelju će dolje biti neki drugi Hajduk sigurno – kazao je Radeljić.

Što se tiče priprema njegove momčadi, svi su radili maksimalno uz tek nekoliko sitnih ozljeda.

– Doveli smo nekoliko igrača i s te strane sam zadovoljan jer su to bile naše želje. Dobili smo širinu koja nam je falila i mislim da će sada biti puno bolje – dodao je.

Snimio Goran Generalić

Početak sezone komentirao je i kapetan Božić, uz napomenu kako su Slavenu u pripremnom dijelu otpale dvije vrlo jake utakmice na kojima bi vidjeli kakvi su zapravo.

– Bitno je da ovu prvu utakmicu pokušamo odigrati najbolje što možemo, jer ni sami ne znamo što možemo i na kakvoj smo razini. Ekipa je na pripremama dobro izgledala i idemo u Split odigrati najbolje što možemo. Ulazimo pozitivno u sezonu, pa što bude – zaključio je.

Trener Radeljić na pripremama je dao priliku i mlađim igračima, od kojih bi neki, kako smo doznali, mogli dobiti respektabilnu minutažu na travnjaku, ali u posebno biranim utakmicama.

– Klinci će svi dobiti priliku. Pojedini igrači, 17-godišnjaci, pokazali su ogroman potencijal i talent, ali treba biti pažljiv. Treba ih dozirati da ne izgore, jer sad stavljati nekoga od njih na Poljud to je “samoubojstvo”. Treba birati utakmice u kojima mogu iskočiti i biti dobri, a sad baš da ih zatučemo s dva, tri teška derbija da na njih padne teret, to ne bi bilo dobro. To će biti na meni. Klinci će dobiti šansu i bit će u kadru – otkrio je Radeljić.

Podsjetimo kako je pridošlica u ligu momčad Šibenika, dok je prošle sezone ispao posljednjeplasirani Rudeš. Recimo i kako na konferenciji za medije, trener Radeljić nije želio komentirati ostale protivnike.

Slušaj uživo
zatvori