Subota, 5. listopada 2024.

Sjajne vijesti iz Đurđevca! U vrtić upisan rekordan broj djece, liste čekanja i dalje nema

U đurđevačkom Dječjem vrtiću Maslačak s veseljem se čeka prvi ponedjeljak u rujnu i dolazak novih 85 mališana koji će u novoj pedagoškoj godini popuniti svih 19 odgojno-obrazovnih skupina.

Naime, iz Grada Đurđevca izvijestili su da je zaprimljeno ukupno 85 zamolbi za upis pa su sva djeca s područja grada i prigradskih naselja čije su zamolbe zaprimljene u upisnom roku i upisana. S njima će broj redovnih polaznika dječjeg vrtića biti blizu 350, dodali su u Gradu.

Ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica pritom je kazala da novu pedagošku godinu započinju s 19 odgojno-obrazovnih skupina, no kako će djeca dorastati za vrtićki smještaj, tako će povećavati i popunjavati odgojne skupine.

– Jednu novu skupinu otvorit ćemo početkom veljače, a drugu u travnju 2025. godine te ćemo ukupno imati 21 skupinu. U odnosu na proteklu godinu kad smo imali 18 odgojnih skupina to je znatno povećanje. Svi mališani upisani u vrtić imat će najidealnije uvjete za igru, odgoj i učenje jer je osigurano dovoljno mjesta za rad novih osam odgojnih skupina u novom nadograđenom vrtićkom prostoru koji će i službeno otvoriti svoja vrata za najmlađe Đurđevčane i njihove roditelje – rekla je ravnateljica.

Slušaj uživo
zatvori