Srijeda, 9. listopada 2024.

RETROGLAS ‘Od igle do lokomotive’. Sjećate li se čega je sve prije bilo u koprivničkoj Robnoj kući?

Robna kuća u Koprivnici svoja široka staklena vrata otvorila je 11. svibnja 1973. godine.

– Otvorenje tog objekta, na koji se godinama čekalo u našem gradu, bit će vrlo svečano – pisalo je tako u tadašnjem broju Glasa Podravine.

Rezanjem vrpce Robnu kuću je, u 10 sati, otvorio Branko Gazivoda, direktor Udružene banke Zagreb. Nakon toga, uzvanike i goste pozdravio je Đuka Kolarić, predsjednik Radničkog savjeta Izvora, a o značaju Robne kuće kao i o razvoju Trgovačkog poduzeća Izvor, govorio je njegov direktor Đuka Kovač.

– Ukupna površina Robne kuće iznosi 5150 kvadratnih metara, a sam prodajni prostor zauzima površinu od 3.700 kvadratnih metara. Vrijednost tog objekta, čija je gradnja počela u jesen 1971. godine, iznosi oko 25 milijuna novih dinara. U Robnoj kući na usluzi potrošačima bit će zaposleno oko 100 trgovačkog osoblja – navedeno je u članku.

Prisjetimo se – na prvoj etaži Robne kuće bila je smještena samoposluga sa prehrambenim artiklima i svim kućnim potrepštinama, zatim kozmetika, bižuterija, dječje igračke, staklo i porculan i ostala slična roba, a u prizemlju je bila i prodavaonica mesa i suhomesnatih proizvoda.

Na prvom katu bili su smješteni svi tekstilni proizvodi najpoznatijih proizvođača iz cijele zemlje: roba na metražu, pletena roba i trikotaža, konfekcija te obuća. Vrijedno je spomenuti da se na prvom katu nalazio i mali butik u kojem su se potrošači probranijeg ukusa mogli opskrbiti svim modnim novitetima.

Drugi kat Robne kuće bio je ispunjen namještajem, tehničkom robom i kućanskim aparatima te sportskim priborom, biciklima i mopedima.

U koprivničkoj Robnoj kući bio je otvoren i novi brijački i frizerski salon, a u novoizgrađenoj zgradi bile su smještene  i poslovne prostorije Trgovačkog poduzeća Izvor.

– Potrošači koji svrate u Robnu kuću Izvor posebno će se ugodno osjećati, jer je kuća opremljena najsuvremenijim klima uređajima, a preko zvučnika će se emitirati tiha glazba.
Spomenimo još jednu novost koja će sigurno obradovati potrošače: u Robnoj kući nalazi se odjel za kredite gdje će potrošači moći brzo obaviti sve poslove oko kredita. Sada više neće biti potrebe da naši građani odlaze u druge gradove da se opskrbe raznom robom, jer će u Koprivnici imati sve što im zatreba i to robu najšireg izbora. Zbog toga pozivamo sve građane u našu novu Robnu kuću da se uvjere u bogati izbor robe — zaključio je Milan Posavec, direktor Izvorove Robne kuće.

Slušaj uživo
zatvori