Srijeda, 2. listopada 2024.

RETROGLAS Gospa se navodno u Podravini ukazala učenicima nekoliko puta

Selo Gradina u Virovitičko-podravskoj županiji bilo je u centru pozornosti 13. srpnja 1997. godine.

Naime, tamošnjoj djeci ukazala se Gospa, a njihovo su svjedočanstvo zabilježili novinari Glasa Podravine.

– Djeca događaj ukazivanja Gospe uglavnom prikazuju jednako, ali se u pojedinostima razilaze. Učenica Ines Rajnović, kaže da je vidjela Gospu, a s mjesta ukazivanja poletjela su dva bijela goluba. Neki učenici kažu da su uz Gospu bila dva pastira koja su se molila – navodi se u tekstu.

Nakon toga događaja selo Gradina postalo je maleno okupljalište hodočasnika, pa su tako tamošnji ugostitelji kazali kako posjetitelji najčešće dolaze u poslijepodnevnim satima i noću i to najčešće subotom i nedjeljom pa zbog toga rade duže.

Arhiva / Glas Podravine i Prigorja

Gospa je Gradinu “posjetila” i 1997. godine kada su je vidjela djeca koja su dotrčala kod topola gdje je postavljen križ na mjestu na kojem se ukazala samo devet mjeseci prije.

– Djeca su ovaj put imala viđenje i Isusa razapetog na križu, a pokraj križa molila je Majka Božja s anđelima. Desetogodišnja djevojčica K. Z. iz Gradine, pričaju očevici, izjavila je da su ona i druga djeca vidjela Gospu kako plače, a suze su joj padale na ruže pod križem. Djeca tvrde da su te suze uzela u dlanove i odnijela ih mjesnom župniku, koji ih je navodno spremio – pisalo je u tadašnjem broju Glasa Podravine.

Arhiva / Glas Podravine i Prigorja
Slušaj uživo
zatvori