Nedjelja, 6. listopada 2024.

Pred nama je biciklistički šumski maraton, Tisaj: Postoji nekoliko punktova na stazi koji su jako atraktivni

Stotinjak biciklista vozit će ove nedjelje rekreativni šumski MTB maraton koprivničkom Crnom gorom. Natjecatelji stižu iz svih krajeva Lijepe naše i Slovenije, a šumskim stazama iznad Koprivnice vozit će i brojni domaći biciklisti.

Maraton treću godinu za redom organiziraju članovi Biciklističkog kluba Rotor.

– Pripremili smo dvije staze na potezu od prve do druge barake. Start i cilj će biti kod bivšeg motela Crna gora. Riječ je o stazi od 30 kilometara od 600 metara nadmorske visine. Tko želi moći će voziti dva kruga u dužini 60 kilometara. Nudimo jednu specifičnu utrku u Hrvatskoj u kojoj je 99 posto vožnje šumom. Gotovo da i nema asfalta, a to je ljubiteljima MTB-a jako bitno – rekao je predsjednik kluba Hrvoje Tisaj.

Snimio Valentino Štefanek.

Utrka nije isključivo za profesionalne bicikliste i članove registriranih klubova. Sudjelovati, kaže Tisaj, mogu i amateri.

– Pozivam sve građane da se prijave. Nije riječ o profesionalnoj i jako zahtjevnoj utrci, treba maknuti tu stigmu. Javljaju nam se i mlađi natjecatelji iz Koprivnice koji će prvi puta voziti jednu takvu utrku i to nam je jako drago. Potrebna je samo kaciga i tehnički ispravan bicikl. Tako da je ovo idealna prilika za sve one koji žele probati MTB – pojasnio je.

Prijave za utrku bit će otvorene sve do nedjelje.

– Treba se prijaviti na platformi utrka.com. Po nekim saznanjima očekujemo i vozače iz Slovenije, a po prijavama vidimo da dolaze ljudi iz cijele Hrvatske. Neki natjecatelji stižu već u subotu na Renesansni festival, a u nedjelju će ostati na utrci – zadovoljan je Tisaj.

A dobro došli su i gledatelji koje zanima MTB, a nisu se odvažili na sudjelovanje u utrci.

– Naravno, postoji nekoliko punktova na stazi koji će biti jako atraktivni gledateljima. Na primjer, kod prve barake je prijelaz, a ima i spusteva. Tu će se najbolje moći vidjeti emocija utrke – kaže Tisaj.

Recimo još da će početak utrke biti u 10:30, dok će prijave trajati od osam do 10 sati. Proglašenje pobjednika bit će u 14 sati.

Slušaj uživo
zatvori