Utorak, 8. listopada 2024.

Novo priznanje za Božicu Jelušić: Ovu nagradu dobili su veliki stupovi hrvatske književnosti, lijepo se vidim i osjećam u tom nizu

Božica Jelušić, poznata đurđevačka književnica i pjesnikinja te počasna građanka grada Đurđevca, bogatoj listi književnih nagrada i priznanja dodala je još jednu.

Naime, na 28. kulturno-umjetničkoj manifestaciji Dobrojutro more održanoj u Podstrani đurđevačka je književnica proglašena laureatom i dobila posebno priznanje i nagradu za sveukupan doprinos hrvatskoj književnosti, poručili su iz Grada Đurđevca.

– Od 1997. godine ovu plaketu dobili su veliki stupovi hrvatske književnosti, a lijepo se vidim i osjećam u tom nizu. Vrednuje se sveukupan doprinos hrvatskoj književnosti i visina estetike. Lijepo je kad pjesnici nagrađuju pjesnike. Daleko od bilo kakvog trijumfa i prestiža, u čovjeku se rađa osjećaj radosti, vidjevši da ga njegovi pravi nisu zaboravili. I meni to puno znači, koja nastojim svaki dan u godini obilježiti pjesmom, rečenicom, crticom. Od mladosti me vodila starinska izreka da je poezija način kojim izražavamo viziju svijeta u koji vjerujemo, a ja bih uz to još dodala malo strasti i vilinskoga praha, bez kojega ne smijemo ostati – pojasnila je nagrađena pjesnikinja Božica Jelušić.

Spomenimo da dvodnevnu kulturno-umjetničku manifestaciju Dobrojutro more nazvanu po poznatoj pjesmi Josipa Pupačića već 28. godina organizira Matica hrvatska Ogranak Podstrana u čast ovom velikom pjesniku te jednom godišnje na posebnoj svečanosti proglašava laureata.

>> VRIJEDNO PRIZNANJE Književnica i pjesnikinja Božica Jelušić ušla u cijenjeno književno-pjesničko društvo

Podsjetimo, Jelušić je ovih dana ušla u Kajkavsku poetsku gartlicu što je još jedno priznanje za ovu cijenjenu književnicu.

Slušaj uživo
zatvori