Srijeda, 2. listopada 2024.

Na zabavi za ‘Rokovo’ pečenje i podjela pilećih krilaca, koncerti i nogomet

Tradicionalni katolički blagdan “Rokovo” bit će obilježen i u Kozarevcu u Općini Kloštar Podravski, u nedjelju, 18. kolovoza.

Program počinje u 11 sati svetom misom, dok je sportsko-gastronomski dio na rasporedu u poslijepodnevnim satima.

Natjecanje u pripremanju pilećih krilaca počinje u 16 sati, uz napomenu kako se za natjecanje moguće prijaviti do 15. kolovoza u 15 sati na brojeve 099/7843-133 i 098/1960-677.

Prijavljuju se ekipe od najmanje dva člana, a treba reći kako organizatori ekipama omogućuju pripremu prema njihovom slobodnom odabiru: pohanje, prženje, kotlovina i slično te ih pozivaju ih na maštovitost i kreativnost.

– Osnovna sirovina, krilca, preuzima se u subotu, dan uoči natjecanja kada će se dobiti i detaljne upute za pripremu. Po ekipi su osigurana pileća krilca, voda, kruh, pribor za posluživanje i konzumaciju, salvete, mjesto, stol i klupa te suncobran, dok sve ostalo ekipe donose samostalno, ovisno o načinu njihove pripreme. To su plinska boca, plamenik, ugljen, drva, štapići i drugo – pojasnili su organizatori.

Proglašenje pobjednika u pripremi krilaca zakazano je za 19:30 sati, a posjetiteljima će se pripremljeni specijaliteti ponuditi besplatno.

U ostalom dijelu programa, prijateljska nogometna utakmica između Bušpana i veterana Mladosti iz Kloštra Podravskog na rasporedu je u 17 sati, a u isto vrijeme počinje i zabava na kojem će sve uveseljavati bend “Čista desetka”. Ljubitelji nogometa uživat će i u revijalnom susretu Zeta i Domaćih od 19 sati.

Zainteresirani mogu prisustvovati blagoslovu vatrogasnog kamiona u 18:30 te sa sigurne udaljenosti promatrati vatrogasnu vježbu od 20 sati.

Organizatori su Nogometni klub Bušpan, Udruga žena Kozarevac i DVD Kozarevac, a pokrovitelji su Općina Kloštar Podravski i Turistička zajednica područja Dravski Peski.

 

Slušaj uživo
zatvori