Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Koprivnički par, Dijana i Neven trčali na olimpijskoj stazi: Bio je to izniman trenutak

Dijana i Neven Radotović iz Koprivnice imali su čast sudjelovati na “Marathon Pour Tous“, jedinstvenoj utrci organiziranoj u sklopu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

Ova utrka, poznata i kao “Maraton za sve”, omogućila je sportašima amaterima da po prvi put u povijesti trče istom stazom kao i olimpijski maratonci, što je bio poseban trenutak za sve sudionike.

Ovaj masovni događaj, organiziran pod motom Pariza 2024. “GAMES WIDE OPEN“, obuhvatio je dvije utrke. Prva utrka bila je maratonska, duljine 42,195 kilometara, dok je druga utrka iznosila 10 kilometara.

Ustupila: Dijana Radotović

U svakoj utrci sudjelovalo je više od 20 tisuća natjecatelja, uz jednaku zastupljenost žena i muškaraca. Start obje utrke bio je ispred Hôtel de Ville, a cilj na Esplanade des Invalides, s maratonskom rutom koja je vodila od Pariza do Versaillesa i natrag.

Utrka od 10 kilometara startala je iste noći u 23:30 sati, a slijedila je rutu bogatu spomenicima i amblematskim mjestima u srcu Pariza.

– U periodu od 2019. do kraja 2023. godine, 400 tisuća sportaša amatera okušalo je sreću u osvajanju startnog broja za jednu od ove dvije utrke. Putem mobilne aplikacije “Marathon Pour Tous Paris 2024″, Organizacijski odbor omogućio je amaterima da se dočepaju dragocjenog startnog broja kroz razne izazove baveći se sportovima kao što su vožnja bicikla, hodanje, plivanje, trčanje. Sudionici su nakon svakog postavljenog izazova koji su uspješno završili, u vidu nagrađivanja redovitog bavljenja sportom ostvarivali bodove te na konto osvojenih bodova svakog mjeseca sudjelovali u izvlačenju – pojašnjavaju.

Ustupila: Dijana Radotović

Ukupno je podijeljeno preko 20 tisuća besplatnih mjesta za svaku od utrka, čime je šira javnost dobila priliku iskusiti olimpijski san iz prve ruke.

– Ideja organizacijskog odbora bila je u jednom događaju omogućiti široj javnosti ući u kožu sportaša i iskusiti olimpijski san iz prve ruke. Bio je to izniman trenutak trčati na stazi koja je također bila i pozornica za podvige sportaša i sportašica koji se bore za olimpijske medalje u maratonu – zaključili su Dijana i Neven.

Ustupila: Dijana Radotović
Ustupila: Dijana Radotović
Slušaj uživo
zatvori