Utorak, 1. listopada 2024.

Koprivnički Bregi slave Dan općine. Kuzminski: ‘Rekorderi smo po broju rođenih beba, pomoć mladima dižemo na 4.100 eura’

Stanovnici Koprivničkih Bregi počinju s obilježavanjem Dana općine, a za domaće i posjetitelje pripremili su pregršt zanimljivosti.

Višednevni program počinje u subotu, 10. kolovoza, a sve će trajati desetak dana.

Središnje događanje je u srijedu, 14. kolovoza. U 9 sati je polaganje vijenaca na groblju kao uvod u svečanu sjednicu Općinskog vijeća koja počinje u 13 sati. Načelnik Mato Kuzminski tada će predstaviti učinjeno u proteklih godinu dana te najaviti nove projekte.

Jedna od točaka izlaganja svakako će biti demografija, jer je prema podacima Državnog zavoda za statistiku, Općina Koprivnički Bregi u 2023. godini svrstana u top 10 općina po broju rođenih beba u odnosu na broj stanovnika te je jedina u Koprivničko-križevačkoj županiji s više rođenih nego umrlih.

– Imali smo 32 djece rođene prošle godine, a to treba zahvaliti između ostaloga i tome što se prošle godine k nama doselilo sedam mladih obitelji. To govorim zato što smo poduzeli određene korake i mjere kako bi popravili demografiju. I ove godine su se već doselile dvije mlade obitelji. Mojim dolaskom na mjesto načelnika mi dajemo mladim obiteljima pomoć od gotovo 4.000 eura i dosad smo 14 mladih obitelji pomogli. Ove, 2024. godine smo krenuli korak dalje i dajemo 4.100 eura po mladoj obitelji za kupnju, adaptaciju ili rekonstrukciju kuće, pa smo tako osigurali 37.000 eura kako bi devet obitelji pomogli u tom dijelu – kazao je za Podravski radio načelnik Kuzminski.

Što se tiče programa, dodajmo kako ljubitelji nogometa u nedjelju, 11. kolovoza od 9 sati mogu pratiti malonogometni turnir na igralištu “Zlaka”, dok je na istom mjestu u subotu, 17. kolovoza na rasporedu memorijalni turnir od 16.30.

Koncert “Kavalira” je u Društvenom domu u Bregima u subotu, 17. kolovoza od 20 sati.

Od ostalih događaja tu je i sportsko natjecanje branitelja, svečana sjednica NK Mladost, gađanje glinenih golubova, defile oldtimer traktora i vatrogasna vježba.

Veliko Rokovsko prošćenje je u petak, 16. kolovoza uz zabavu za mlade i dvije mise u crkvi sv. Roka.

Pripremila Silvija Zidar.

Slušaj uživo
zatvori