Petak, 4. listopada 2024.

Isplatio si nagradu veću od 1,4 milijuna kuna i sud ga oslobodio, no sada mu ipak slijedi novo suđenje

Iako je bio oslobođen optužbe da si je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Koprivničkog Ivanca bez znanja i suglasnosti osnivača isplatio nagradu veću od 1,4 milijuna kuna, 44-godišnjaku slijedi ponovno suđenje.

Poručili su to iz DORH-a nakon što je Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i ukinuo prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Varaždinu.

– Optužnicom se okrivljenog 44-godišnjaka tereti da si je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Koprivničkog Ivanca protivno odredbama Zakona o trgovačkim društvima i protivno odredbama društvenog ugovora bez znanja i suglasnosti osnivača isplatio nagradu veću od 1,4 milijuna kuna – navedeno je u priopćenju.

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske ukinuo je oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje prvostupanjskom sudu jer je utvrdio kako je taj sud pogrešno utvrdio bitne činjenice i pogrešno oslobodio optuženika od optužbe.

– Županijski sud u Varaždinu dužan je, prema odluci višeg suda, ponovno provesti glavnu raspravu, otkloniti nedostatke iz ukinute presude na koje mu je ukazano te donijeti novu, zakonitu presudu – zaključeno je.

Slušaj uživo
zatvori