Utorak, 1. listopada 2024.

Grade se povoljni POS-ovi stanovi, evo tko će imati prednost pri kupnji

Općina Kloštar Podravski objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje radi izrade liste prvenstva.

Građevina mješovite namjene prema Programu POS-a gradit će se u Budančevici, na adresi Budrovačka ulica bb, na parceli u vlasništvu Općine.

Pravo na kupnju stana iz Programa POS-a imaju državljani Republike Hrvatske, dok pravo prvenstva, neovisno od načina plaćanja, imaju zaštićeni najmoprimci-podstanari te podnositelji zahtjeva koji prvi puta kupuju vlastiti stan.

Lista prvenstva za kupnju stana iz Programa POS-a utvrđuje se na osnovi određenih uvjeta, među kojima su uvjeti stanovanja, stambeni status, vrijeme prebivanja na području Općine Kloštar Podravski, broj članova obiteljskog domaćinstva podnositelja zahtjeva, životna dob, stručna sprema, djeca predškolske dobi i djeca na školovanju, invaliditet ili tjelesno oštećenje, sudjelovanje u Domovinskom ratu, status hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata za podnositelja zahtjeva te status člana obitelji poginulog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja.

Rok za dostavu zahtjeva za kupnju stana je 2. listopada.

Parcela na kojoj će se graditi stambeni kompleks u Kloštru Podravskom / Izvor: Google maps
Slušaj uživo
zatvori