Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Štaglinec obilježio svoj dan tradicionalnom procesijom i svetom misom

Mještani koprivničkog prigradskog naselja Štaglinec, uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, već tradicionalno petoga kolovoza slave i Dan svojeg naselja.

Svečani program započeo je u 10:30 velikom procesijom od križa, nakon čega je u Društvenom domu održana sveta misa.

– Svakog petog kolovoza mjesto Štaglinec na Gospu Snježnu slavi svoj dan, svoju zaštitnicu nebesku. Danas slavimo i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja. Sve to povezano je s jednom “olujom”, koja se dogodila davno u Rimu na brdu Eskvilinu gdje se papi Liberiju ukazala Gospa i rekla da će pasti snijeg, što je čudo, da jedan Rim koji ja na paraleli kao i Split, da se to dogodi u kolovozu. Čudo se dogodilo i petoga kolovoza u našoj domovini, tako da, s Bogom je uvijek sve moguće. Želim da ovo naše selo Štaglinec, koje dugo očekuje svoju kapelu, da bude složno, jer crkva se gradi iznutra. Crkva je prvo zajednica, a onda se to manifestira i na druge načine. Da Gospa i ovdje učini jedno čudo zajedno s mještanima Štaglinca, župljanima župe Starigrad, da se stvori jedno čudo Božje – kazao je za Dravu info  vlč. Ivica Puškadija.

Program je nastavljen druženjem mještana i gostiju uz zakusku.

Događaj su svojim prisustvom uveličali i saborski zastupnik Tomislav Golubić te zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Dodajmo kako će svi vični belotu, izazov potražiti na kartaškom turniru koji počinje u 15 sati, uz napomenu kako najmanje jedan član para mora biti stanovnik Štaglinca.

Slušaj uživo
zatvori