Srijeda, 2. listopada 2024.

FOTO ŠRK Šaran iz Gotalova organizirao natjecanje u lovu ribe udicom na plovak, najuspješnijima uručeni pehari

Na jezeru Kencel kod Gotalova u nedjelju je održano klupsko natjecanje u lovu ribe udicom na plovak i to pod pokroviteljstvom Općine Gola, a organizator natjecanja bio je ŠRK Šaran Gotalovo.

U natjecanju su sudjelovale sve kategorije – od seniora, juniora do kadeta. Predsjednik kluba Blaženko Jakupec i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković su uspješnim natjecateljima uručili pehare.

Rezultati natjecanja su sljedeći. U kategoriji kadeti/kadetkinje prvi je bio Marcel Sočev, druga Sabrina Keleković Križanić, a treći Fran Kišivan.

U kategoriji juniori/juniorke prvi je Dorian Kišivan, drugi Petar Premec, a treća Viktoria Jakupec.

U kategoriji seniori prvo mjesto osvojio je Mladen Horvat, drugo Zlatko Sakač, a treće David Perošić. U kategoriji seniorke prva je bila Danijela Puškarić, a dio seniorki, radi poslovnih obaveza nije mogao sudjelovati u natjecanju.

Dodajmo da su rezultatima natjecanja i samim natjecanjem svi članovi kluba Šaran izuzetno zadovoljni, a prema riječima tajnice kluba Blaženke Jakupec, ovo natjecanje se provodi još od postanka kluba, a tradicionalno je u zadnjih 15 godina. Osim natjecanjem izuzetno su ponosni na Ribički dom koji je na jezeru Kencel izgrađen 2000. godine i svake godine se u njega ulaže. Ove godine su na njega postavili solarne panele koji su im izvor električne energije što im je uvelike olakšalo rad.

Spomenimo na kraju da ŠRK Šaran trenutno broji 63 člana, najviše ih je u kategoriji seniori i to 45. Najveći broj članova je s područja općine Gola, ali ima članova iz drugih mjesta naše županije i šire. Prioritet u radu daju djeci i mladima, kroz razvoj ekološke svijesti žele ih potaknuti na aktivan odnos prema prirodi. Rad im je fokusiran na sudjelovanje u županijskim natjecanjima koje organizira Zajednica športsko ribolovnih klubova Koprivnica čiji su član. Tajnica kluba s ponosom ističe juniore i kadete koji s natjecanja uvijek dođu s nekom osvojenom nagradom. Osim toga, ove godine su prvi puta imali ekipe za sudjelovanje u Pan županijskoj šaranskoj ligi Koprivničko-križevačke županije koja se održavala na jezerima naše županije. Natjecanje se odvijalo u četiri kola i trajalo je 12 dana. Prvo kolo je bilo na jezeru Ješkovo u Novački, drugo kolo u Sigecu na jezeru Loka, treće kolo kod Križevaca na jezeru Čabraji, a četvrto kolo kod Podravskih Sesveta na jezeru Šarje.

Osim u natjecanjima, svi članovi Kluba sudjeluju u uređivanju Ribičkog doma i okoliša jezera. Jezero Kencel je podvodnim vodama povezano s rijekom Dravom i jako podložno promjeni vodostaja što izaziva eroziju obale pa klub ima plan urediti i na prirodan način ojačati obalu jezera.

Slušaj uživo
zatvori