Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Polaganjem vijenaca odali počast poginulim braniteljima: Imamo obvezu nastaviti stvarati modernu državu po mjeri svakog čovjeka

Tradicionalnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Koprivnici je svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 29. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja.

Kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu počast hrvatskim braniteljima i civilima stradalima u Domovinskom ratu odala su izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja – Područnog odjela Koprivnica, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice. Onih koji više nisu s nama prisjetili su se i predstavnici braniteljskih udruga s područja Koprivničko-križevačke županije proizašlih iz Domovinskog rata te članovi obitelji stradalih.

Poziv da, poštujući žrtvu svih koji su dali svoj život za Hrvatsku, gradimo bolju domovinu, uputili su zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– S ponosom se sjećamo svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja koji su stvarali suvremenu Hrvatsku. Sjećanje na njih nas čini ponosnima, ali isto tako stvara i obvezu da i dalje stvaramo gdje su oni stali da nastavimo stvarati modernu državu po mjeri svakog čovjeka i da svaki od nas ima dobar i kvalitetan život – kazao je Ljubić.

Ostriž je dodala da je Dan pobjede dan koji budi i osjećaje ponosa i zahvalnosti, ali i odgovornosti prema zemlji i državi odnosno domovini te prema načinu na koji živimo i u kojem donosimo svoje odluke.

– Smatram da je to dan kad osim odavanja pijeteta poginulima i nestalima je prilika da razmislimo na koji način gradimo domovinu i gradit ćemo je u budućnosti – istaknula je Ostriž.

Dodajmo da je misa zadušnica održana je u crkvi sv. Nikole biskupa u Koprivnici.

Slušaj uživo
zatvori