Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO Podravkašice ostvarile pobjede u pripremnim utakmicama, slijedi memorijalni turnir u Koprivnici

Rukometašice Podravke Vegete su odradile intenzivne pripreme koje su uključivale zajednički trening s rumunjskom ekipom Dunarea Braila te dvije utakmice protiv mađarske Albe Fehervar i gošći iz Rumunjske.

U oba susreta Podravkašice su ostvarile pobjedu što je dokaz njihove odlične forme uoči nadolazećih natjecanja, napominju u klubu.

Izvor: RK Podravka Vegeta

U posljednjoj utakmici, koja je završila tijesnom pobjedom 27:26, najefikasnija igračica Podravke bila je Josipa Mamić s pet postignutih pogodaka, dok je Mia Brkić dodala još četiri pogotka. Trener Ivica Obrvan izrazio je zadovoljstvo napretkom ekipe tijekom ovog četvrtog pripremnog tjedna.

– Ovo je četvrti tjedan priprema, otprilike tri i pol tjedna rada s četiri dana pauze u međuvremenu i radimo puno no to je sasvim normalno. Ima prostora za napredak, ali lijepo pobijediti utakmicu protiv odlične ekipe. Imamo puno prostora za napredak i u obrani i u napadu. I dalje nismo kompletni pa nam to remeti trenažni proces i rotacije unutar ekipe; imamo jedno lijevo i jedno desno krilo. Desetak dana izbivala nam je Mia Brkić zbog ozljede te Matea Pletikosić zbog bolesti i sad su se vratile. To se sve osjeti, ali nama ostaje još tri tjedna do početka domaćeg prvenstva i Lige prvakinja i trebamo to maksimalno i koncentrirano odraditi – rekao je trener Ivica Obrvan.

Ekipa sada ulazi u peti pripremni tjedan, u kojemu ih očekuje novi izazov – 18. Memorijalni turnir Josip Samaržija-Bepo. Turnir će se održati u Koprivnici od 22. do 24. kolovoza, a sve utakmice igrat će se u školsko-športskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo, s početkom u 19:00 sati.

Raspored utakmica:

  • Četvrtak, 22.08.2024.
    19:00 sati RK PODRAVKA VEGETA – HC DAC DUNAJSKA STREDA
  • Petak, 23.08.2024.
    19:00 RK KRIM MERCATOR – HC DAC DUNAJSKA STREDA
  • Subota, 24.08.2024.
    19:00 sati RK PODRAVKA VEGETA – RK KRIM MERCATOR
    Podravka Vegeta: Tucaković, Bešen, Crnjak; Pandža K. 3, Popović, Birtić 2, Ćurić 1, Pletikosić 3, Brkić 4, Šenvald 3, Hajdinjak, Vuljak 1, Šimara 3, Pandža A. 2, Prkačin, Mamić 5. Trener: Ivica Obrvan
Slušaj uživo
zatvori