Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO Počeli su upisi za ljetnu školu robotike, evo kako se prijaviti

Ljetna škola programiranja i robotike održat će se u Đurđevcu od 26. kolovoza do 6. rujna 2024. godine, u organizaciji Zajednice tehničke kulture Đurđevac.

Upisi u školu, koja je besplatna za sve učenike zahvaljujući financiranju Grada Đurđevca i sponzora, traju do 20. kolovoza 2024. godine. Prijaviti se možete putem ove poveznice.

Škola je namijenjena djeci i mladima od upisnika u 1. razred osnovne škole do maturanata, s ciljem povećanja znanja iz područja računalnih, automatiziranih i robotskih sustava te poticanja interesa za tehničko-informatičko obrazovanje.

Ovaj projekt, koji je započeo 2016. godine, svake godine okuplja stotinjak djece podijeljene u grupe prema uzrastu, a nastavu vode iskusni profesori informatike i tehničkog.

– Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade cool projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne da ih gotove kupuju u dućanu. Cilj škole je da djeca usvoje znanje iz područja programiranja i robotike uz opuštenu atmosferu te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja – poručio je predsjednik Zajednice tehničke kulture Tomislav Ostojić.

Slušaj uživo
zatvori