Utorak, 1. listopada 2024.

FOTO Obnavlja se školsko igralište, nova oprema bit će spremna u rujnu

Učenike Osnovne škole Fran Koncelak Drnje u rujnu će s početkom nove školske godine dočekati i u potpunosti rekonstruirano vanjsko sportsko igralište na kojem se trenutno izvode radovi.

Vrijednost rekonstrukcije je oko 255.000 eura, od čega je Koprivničko-križevačka županija iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurala 65.000 eura te Ministarstva turizma i sporta dodatnih gotovo 89.000 eura. Ostatak novca osiguran je uz proračunima Županije i Općine Drnja.

Na igralištu ukupne površine 1.550 kvadratnih metara uređuje se kružna staza za trčanje oko rukometnog igrališta s produžetkom prilagođenim skoku u dalj i bazenom s pijeskom. Tu su i označeni tereni za košarku, odbojku i rukomet. Podloga će biti od granulirane gume, dok od opreme stižu novi golovi, koševi te stupovi i mreža za odbojku.

Radove na rekonstrukciji razgledali su zamjenik župana Ratimir Ljubić i načelnik Petar Dombaj sa suradnicima u društvu ravnateljice škole Dunje Valenčak i predstavnika izvođača radova.

Slušaj uživo
zatvori