Nedjelja, 6. listopada 2024.

FOTO Lara Blažeković 11. na U17 svjetskom prvenstvu

Članica Hrvačkog kluba Podravka Lara Blažeković sudjelovala je na kadetskom Prvenstvu svijeta u dalekom Ammanu gdje se okupilo šestotinjak hrvačica i hrvača koji se natječu za naslove prvakinja i prvaka svijeta u tri različita načina hrvanja – slobodni način za žene, slobodni način za muškarce te grčko-rimski način za muškarce.

U ženskoj konkurenciji i u kategoriji do 43 kilograma nastupila je i naša Lara Blažeković koja se završetkom natjecanja smjestila na 11. mjestu.

– Unatoč ovom malom neuspjehu ne možemo biti nezadovoljni jer Lara je ove godine postigla ono što malo tko uspijeva. Na svom primarnom U15 kontinentalnom prvenstvu osvojila je srebro dok je kao ulazno godište na U17 kontinentalnom prvenstvu ponovno uzela medalju i to brončanog sjaja. Na oba ta natjecanja Lara je kroz ždrijeb prošla dvije najteže nacije, Rusiju i Bjelorusiju no na ovom natjecanju smo znali da će konkurencija biti još žešća s obzirom na to da su nam se priključile hrvačice s istoka te sa Sjeverne i Južne Amerike gdje je tradicija slobodnog stila puno njegovanija. Na ovo natjecanje gledamo kao jedno veliko iskustvo gdje smo se imali prilike susresti i sparirati s hrvačicama iz cijeloga svijeta odnosno sa svih kontinenata, ali isto tako imali smo prilike vidjeti znamenitosti Jordana i malo drugačiju kulturu življenja – poručili su iz kluba.

Slušaj uživo
zatvori