Subota, 5. listopada 2024.

FOTO: FOTOGRAFSKA RADIONICA Kulisa Starog grada bila je velik izazov

Članovi Foto kino kluba Picok iz Đurđevca novom foto-radionicom u zanimljivom društvu i na posebnom mjestu obilježili su Svjetski dan fotografije.

Za tu prigodu i treću foto-radionicu koja je provedena u sklopu projekta “Tragovi v pesku, premalet na Dravi, život ide” odabrali su novu izazovnu lokaciju, odnosno nizinsku močvarnu livadu uz Stari grad, poručili su iz Grada Đurđevca.

– Ljubičasti cvjetovi vrbičice bili su neobična scenografija za članove Udruge sv. Juraj iz Đurđevca koji su sudjelovali u provedbi kao foto-modeli. Njihova otvorenost za suradnju, druženje i kreiranje zanimljivih fotografija te Stari grad u pozadini kao kulisa bili su velik izazov za sve sudionike foto-radionice – objasnili su.

Najnagrađivaniji đurđevački majstor fotografije Željko Car istaknuo je pak da se projektom, osim suradnje s udrugama, želi naglasiti i pokazati kolikim prirodnim bogatstvom naš kraj obiluje, a navedena livada je svakako jedan od neobičnijih i vrlo efektnih prirodnih lokaliteta koje valja sačuvati zbog njegove bio-raznolikosti. Car je pritom podsjetio nove, mlade članove kluba o povijesti razvoja fotografije i naglasio da se i na ovoj foto-radionici ostvarila mogućnost testiranja nove tehnologije kao što je bežični okidač i difuzor pomoću koje se podiže kvaliteta fotografije na novu razinu.

Podsjetimo, prethodne radionice u ovom projektu održane su u Kozarevcu u polju lavande, polju suncokreta pored Svete Ane te na imanju Ivane Nikša u suradnji s Udrugom žena Svetojanke.

– U narednim mjesecima planiraju se radionice uz Dravu i na peskima te slijede pripreme za završnu izložbu kojom će projekt biti zaokružen i obuhvaćen u jednu cjelinu – zaključili su u Gradu Đurđevcu.

Slušaj uživo
zatvori