Petak, 4. listopada 2024.

FOTO 21. Likovna kolonija privukla ljubitelje umjetnosti

Udruga Kloštranska paleta otvorila  je vrata svim ljubiteljima umjetnosti i kreativnog izražavanja.

U prostorima Lovačkog doma Srndać u Kozarevcu, održana je likovna radionica koja je okupila ljude zainteresirane za umjetničko stvaranje i druženje.

Osim radionice, održana je i 21. likovna kolonija udruge s izložbom na otvorenom.

Posjetitelji su mogli vidjeti radove članova i sudjelovati u radionicama “Uvod u ulje na staklu” i 2Akril na platnu”, koje su vodili slikari Mirko Horvat i Žarko Giba.

FOTO: Marija Halausek

Predsjednica udruge Kloštranske palete Martina Fuk naučila je, kako je i kada nastala Kloštranska paleta.

– Kloštranska paleta postoji više od 20 godina osnovana je na temelju entuzijazma nekoliko slikara iz Kloštra Podravskog, sam cilj nam je okupiti amatersko likovno stvaralaštvo na jednom mjestu.

Također, sve prisute pozvala da se priključe u udrugu.

– Želja nam je okupiti što više umjetnika amatera i talentiranih, primamo ljude od sedam do 77 godina. Svi su dobrodošli i velika nam je želja proširiti likovno stvaralaštvo i likovnu umjetnost na širu publiku i u Podravini i izvan nje, svatko tko ima volju i želju neki talent koji želi razvijati slobodno može doći da se poduči i vidi kako uživo rade slikari, ali isto tako i da vide neka gotova djela. Ako ima zainteresiranih slobodno nam dođite i obradujte nas –  predsjednica udruge Kloštranska paleta Martina Fuk

Ovaj događaj pružio je priliku svima koji vole umjetnost da provedu dan u kreativnom okruženju, druže se i nauče nešto novo, a za doživljaj pogledajte našu fotogaleriju.

Tekst pripremila Marija Halusek. 

Slušaj uživo
zatvori