Subota, 5. listopada 2024.

Evo koliko po utakmici zarađuju podravsko-prigorski suci i sutkinje

Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije objavio je cjenik suđenja i obavljanja dužnosti delegata na utakmicama u aktualnoj sezoni.

Kako je navedeno u cjeniku, glavni sudac koji sudi utakmice Elitne lige zarađuje 70 eura po utakmici, pomoćni 50, a isti je iznos namijenjen i za delegata. U Prvoj županijskoj nogometnoj ligi glavnom sucu pripada 60 eura, a pomoćnima 40, dok je za samo jednog suca na utakmici predviđen iznos od 70 eura. Delegatu pak ide iznos od 40 eura. Kad je riječ o Drugoj i Trećoj županijskoj nogometnoj ligi, sucu ide iznos od 55 eura, a delegatu 40.

Za utakmice Županijskog nogometnog kupa izdvojene su drugačije tarife pa tako u pretkolu glavnom sucu ide 55 eura, kao i u osmini finala i četvrtfinalu. Pomoćnim sucima u osmini finala i četvrtfinalu isplaćuje se 40 eura, a isti iznos namijenjen je i za delegata. U polufinalu i finalu kupa glavni sudac zarađuje 70 eura, pomoćni 50, a delegat također 50. U finalu je za četvrtog suca određen iznos od 30 eura.

U prijateljskim utakmicama glavnom sucu isplaćuje se 30 eura, a pomoćnom 20. Po pitanju mlađih uzrasta, kod pionirskih susreta sudac zarađuje 25 eura, a kod juniorskih 30. Za suđenje utakmica Prve i Druge ŽNL u veteranskom dijelu natjecanja sudac zarađuje 40 eura.

Uz to, ako su na utakmici delegirana tri suca, svaki ima pravo na putni trošak od 15 centi po kilometru, a ako utakmicu sudi samo jedan sudac, on će po kilometru zaraditi 30 centi.

Slušaj uživo
zatvori