Subota, 5. listopada 2024.

[ELITNA LIGA] Kunovčani protiv Drnjančana, Močilani ‘domaćini’ Kalinovčanima, Prugovčani putuju na Stari breg

Atraktivna Elitna liga Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije nastavlja se ovog vikenda.

Već smo u prvom kolu gledali zanimljive susrete i još zanimljivije rezultate, a nove nogometne poslastice očekuju nas u subotu i nedjelju u drugom kolu.

Kolo se u subotu u 17 sati otvara utakmicama u Cvetkovcu i Virju. Tehničaru na Stari breg dolazi Prugovac, a iako su Cvetkovčani favoriti na domaćem terenu, valja spomenuti da su Prugovčani u debiju sezone svladali Bratstvo, dok su domaćini u subotnjoj utakmici podijelili bodove s Ferdinandovcem.

U drugoj subotnjoj utakmici snage će odmjeriti domaći Podravac i obližnji Ferdinandovac. Virovci su u Elitnu ligu ušli porazom od Borca, a dodajmo da je jučer odigrana utakmica pretkola Hrvatskog nogometnog kupa koje su izborili i Ferdinandovčani, a u kojem su u Samoboru bolno izgubili 10:0. Virovci i Ferdinandovčani stari su znalci jer su dosad zajedno igrali ukinutu Četvrtu nogometnu ligu Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, a prošle sezone jednom su slavili Ferdinandovčani, dok smo jednom gledali remi.

Sve ostale utakmice igrat će se u nedjelju, a prvo će u 11 sati na teren u Kunovcu istrčati nogometaši Bratstva i drnjanskog Tomislava. Spomenuli smo da su Kunovčani izgubili od Prugovca, no u prvom kolu poraženi su i Drnjančani i to od Kalinovca. Pobjedu zasigurno žele obje momčadi, a u Kunovcu nas očekuje atraktivan susret jakih županijskih klubova.

Preostala četiri susreta kola gledat ćemo u 17 sati i još će se jedna nedjeljna utakmica igrati u Kunovcu. Naime, nogometaši Močila na svom terenu zasad ne mogu igrati Elitnu ligu o čemu smo pisali, a zato će na Old Traffordu “udomaćiti” Kalinovac. Močilani su dobro ušli u novoosnovanu ligu te su molvarsku Mladost pobijedili s 1:0, no Kalinovčani su itekako kvalitetni i Koprivničancima neće biti lako. I ove dvije odlične ekipe dobro se poznaju jer su zajedno igrale Prvu županijsku nogometnu ligu, a obje prošlosezonske utakmice završile su podjelom bodova.

>> KOMISIJA PRESUDILA Močilani ne smiju koristiti svoj travnjak, evo tko im je ustupio teren za nedjeljnu ‘domaću’ utakmicu

Križevci će biti mjesto susreta Tomislav Radnika i Borca. Jembrovčani dolaze kao favoriti i nakon spomenute pobjede, no nešto će se ipak pitati i domaćine koji su u prvom kolu pobijedili legradski Graničar. Ovom je utakmicom ujedno bila otvorena Elitna liga te će rezultat ostati upisan u povijest.

Zanimljivo će biti i u Kloštru Podravskom gdje će zaigrati domaća Mladost i legradski Graničar. Kloštrani su u prvom kolu pobijedili Osvit, a i ove dvije momčadi dobro se znaju jer su igrali Četvrtu ligu – u oba prošlosezonska susreta slavili su Kloštrani.

Preostala utakmica kola igrat će se u Molvama, a sastat će se Mladost i Osvit. Obje ekipe u prvom su kolu izgubile te ćemo u neizvjesnom susretu vidjeti tko će na Krbuljinu doći do bodova.


Raspored igranja drugog kola Elitne lige:

31.8.2024. 17:00 Cvetkovec NK Tehničar – NK Prugovac
31.8.2024. 17:00 Virje NK Podravac – NK Ferdinandovac
1.9.2024. 11:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Tomislav
1.9.2024. 17:00 Kunovec NK Močile – NK Kalinovac
1.9.2024. 17:00 Križevci NK Tomislav Radnik – NK Borac
1.9.2024. 17:00 Kloštar Podravski NK Mladost Kloštar – NK Graničar (L)
1.9.2024. 17:00 Molve NK Mladost Molve – NK Osvit

Tablica Elitne lige:

Slušaj uživo
zatvori