Srijeda, 2. listopada 2024.

DVA STARTA, JEDAN CILJ Ivan Vrhovski: Robin biciklijada je humanitarnog karaktera, još se stignete prijaviti

Svi rekreativci koji vole biciklirati, imaju priliku sudjelovati u jedinstvenoj Robin biciklijadi ove subote.

Biciklisti će se tako okupiti na Zrinskom trgu u Koprivnici te na Strossmayerovom trgu u Križevcima i u 10 sati pod policijskom pratnjom krenuti prema imanju obitelji Lončar u Malim Grabičanima.

– Ova biciklijada je humanitarna te će kotizacija od simboličnih pet eura biti uplaćena udruzi koju bira pobjednička ekipa Koprivnice i Križevaca. Da bi uvjeti natjecanja bili regularni, vožnja iz Koprivnice i Križevaca je otprilike ista – 23 kilometra uz uspon od 180, odnosno 250 metara. Biciklijadu smo dugo planirali, ali nikako da se uspijemo naći na pola puta jer je teren malo brdovit, ali ove godine to se konačno događa – rekao nam je Ivan Vrhovski ispred organizatora.

Snimio Tomislav Matijašić.

Spomenimo da križevački biciklisti do cilja moraju savladati 17 kilometara ceste i visinsku razliku od 167 metara, a Koprivničanci 24 kilometra uz 180 metara uspona. Na cilju ih očekuje okrijepa i osvježenje uz zabavni sadržaj i natjecateljske igre.

Dodajmo da utrku organiziraju Robin marketi uz snažnu podršku dugogodišnjih partnera Biciklističkog kluba Rotor iz Koprivnice, Križevačke udruge biciklista te glavnog sponzora Carlsberg Croatia.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti ovdje, a prijave su zbog sigurnosnih razloga limitirane na 300 sudionika.

Snimio Tomislav Matijašić.

Organizatori apeliraju da svi biciklisti na okupljanje dođu s ispravnim biciklima i zaštitnom opremom – kacigom, baš kao i da realno procjene svoje fizičke mogućnosti jer je samo u jednom smjeru potrebno prijeći gore spomenutu kilometražu i uspone. U biciklijadi mogu sudjelovati i djeca starija od 12 godina, isključivo uz pratnju roditelja.

Organizirani povratak s biciklijade je predviđen za 15 sati, dok će se kotizacije od pet eura po sudioniku biciklijade prikupljati prije samog starta utrke.

Slušaj uživo
zatvori