Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Članovi Udruge ‘Lipa’ održali tradicionalne ‘Pčelarske razgovore’

Članovi Pčelarske udruge “Lipa” iz Koprivnice tradicionalno su se okupili u prostorima bivše streljane u Crnoj Gori na manifestaciji “Pčelarski razgovori”.

Ovaj godišnji događaj predstavlja središnje mjesto za razmjenu iskustava i savjeta među pčelarima, posebno povodom završetka aktualne pčelarske sezone i pripreme za novu.

Program je započeo okupljanjem članova Udruge i njihovih gostiju, nakon čega su uslijedili raznovrsni sadržaji. Održan je okrugli stol na temu iskorištavanja poticaja za bavljenje pčelarstvom, gdje su stručnjaci pružili korisne informacije o dostupnim financijskim potporama i načinima njihovog ostvarivanja.

Posebna pažnja posvećena je prezentacijama pčelarskih proizvoda, gdje su članovi udruge imali priliku predstaviti svoje medove, propolis i vosak. Ove prezentacije bile su idealna prilika za razmjenu iskustava o tehnikama proizvodnje i poboljšanju kvalitete proizvoda.

“Pčelarski razgovori” bili su ujedno i prilika za proslavu i obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Tom prigodom, okupljenima su se obratili predsjednik Pčelarske udruge “Lipa” Ivan Marčec, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić. Svi su istaknuli važnost pčelarstva za lokalnu zajednicu i njegovu ulogu u očuvanju okoliša.

Slušaj uživo
zatvori