Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

BLIŽI SE BEPOV MEMORIJAL Trener Podravkašica Obrvan: Rezultat nije važan, bit će to odličan uvod u sezonu i Ligu prvakinja

Novopridošle rukometašice Podravka Vegete i trener Ivica Obrvan najavili su 18. Memorijalni turnir Josip Samaržija-Bepo u Koprivnici.

Turnir počinje u četvrtak 22. kolovoza sve utakmice igraju se od 19 sati, a ulaz je besplatan.

Prvog dana igraju Podravka Vegeta i DAC Dunajska Streda, u petak na parket izlaze Krim i Dunajska Streda, dok će turnir u subotu zaključiti Podravka Vegeta i Krim.

Konferenciji za medije prisustvovale su i igračice koje su se klubu pridružile u ovoj sezoni – Kristina Prkačin, Matea Pletikosić, Klara Birtić i Mia Brkić.

Njihov trener Ivica Obrvan uvodno je rekao kako rezultat na Bepu nije u fokusu niti će loviti pobjede pod svaku cijenu.

– Memorijal nam se održava u vrijeme priprema za predstojeće domaće prvenstvo i europsku Ligu prvakinja, tako da će nam jako dobro doći da u srazu s dva jaka protivnika vidimo gdje smo. Rezultat nam nije u fokusu, već uigravanje igračica, no lijepo će biti i pobijediti – kazao je Obrvan.

Vjeruje da će njegove djevojke pružiti dobru i borbenu igru u dvije utakmice te publici prikazati dobar rukomet.

Snimio Goran Generalić

– Najvažnije mi je da na turniru nastupe sve raspoložive igračice, tako da u kompletnom sastavu prođemo i jednu i drugu utakmicu i izvučemo korist iz te pripreme za ono što nas uskoro čeka – dodao je.

‘Za Lokomotivu nećemo biti 100 posto’

Početkom rujna počinje europska Liga prvakinja, a samo nekoliko dana kasnije i domaće rukometno prvenstvo. Za uhodavanje i trening za vječnog rivala Lokomotivu gotovo da neće biti vremena, svjestan je Obrvan.

– Nećemo biti 100 posto jer nismo ni pripreme odradili u kompletnom sastavu. Lani smo imali drugačiji ulazak u sezonu, gdje smo prvu ozbiljniju utakmicu imali tek u četvrtom kolu i mogli smo se bolje pripremiti. Ove godine to neće biti slučaj – dodao je.

Igračice željne novih izazova

Svoje dojmove iz kluba, uoči Bepa, domaćeg prvenstva i Lige prvakinja podijelile su i igračice Prkačin, Pletikosić, Birtić i Brkić. Svima im je zajednička ogromna želja da na parketu pokažu što znaju i klubu donesu niz pobjeda.

Publiku su pozvale da dođu i podrže ih na Bepovom memorijalu.

Podsjetimo, turnir, nazvan po legendarnom rukometašu i treneru Josipu Samaržiji, postao je nezaobilazna sportska manifestacija u kalendaru grada na kojoj ljubitelji rukometa mogu vidjeti buduće rukometne zvijezde, ali i iskusne igračice koje su već ostavile trag na međunarodnoj sceni.

Slušaj uživo
zatvori