Srijeda, 9. listopada 2024.

AKTIVNO LJETO U KNJIŽNICI Petrić: Građani su lijepo prihvatili Ljetnu tržnicu knjiga, novu organiziramo krajem kolovoza

Knjižničari koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović potrudili su se svojim korisnicima, ali i svim zainteresiranim sugrađanima prirediti aktivno ljeto puno sadržaja.

Iako knjižničari rade prema ljetnom radnom vremenu koje možete potražiti klikom ovdje, aktivnosti u knjižnici nikako ne nedostaje što nam je potvrdila knjižničarka Danijela Petrić. Tijekom ljeta već su tako održani razni programi za male i velike, a Petrić se posebno osvrnula na nedavnu Ljetnu tržnicu knjiga u gradskom parku.

– Mislimo da su građani lijepo prihvatili Ljetnu tržnicu knjiga i da su zadovoljni, a spojili smo ju s buvljakom koji smo pokrenuli prošle godine pa je bilo razne ponude i svatko je mogao pronaći nešto za sebe, a i prodale su se otpisane knjige iz fonda knjižnice – naglasila je.

>> FOTO Znatiželjni prolaznici uživali u Ljetnoj tržnici, Strmečki: Šarolik je izbor, svatko može pronaći nešto za sebe

Petrić je najavila i neke programe koji će se održavati u nadolazećem razdoblju.

– U srijedu imamo kreativnu radionicu za djecu koju će voditi knjižničarka Davorka Cvrtila, a 14. kolovoza imamo i zanimljivu radionicu za mlade od 12 do 15 godina naziva “Mind Food” koju će voditi Una Čulić. To će biti interaktivna radionica u kojoj će mladi kroz hranu probuditi svoja osjetila i kroz razne osjete pokušati prepoznati što su degustirali. Bit će tu i dalje čitateljski klub za djecu i odrasle krajem kolovoza. Održat ćemo još radionicu u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije naziva “Vjetar u kosi – tandemac nas nosi II” koja je za djecu, mlade, odrasle, obitelji… Ponovno ćemo se voziti na tandem biciklima, ta radionica je bila uspješna prošle godine pa ćemo ju i ove godine održati – poručila je Petrić.

Za kraj je najavila da će se 31. kolovoza ponovno održati Ljetna tržnica knjiga pa će se zainteresirani, između ostalog, moći opskrbiti lektirama za nadolazeću školsku godinu ili razmijeniti udžbenike.

Slušaj uživo
zatvori