Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

ACOUSTIC ROOTS & BLUES ‘Trubadur sa zlatnim srcem i prstima’ dolazi u Koprivnicu

Trubadur sa zlatnim prstima, kako je Dika Banovicha prozvao kritičar Robert Koch, ponovno će se predstaviti domaćoj publici u organizaciji koprivničkog Bluzz kluba.

Ovo je izuzetna prilika da ga ponovo vidimo i čujemo u Koprivnici, nakon fantastičnog koncerta kojeg je odsvirao u srpnju prošle godine. Nastupit će u subotu, 24. kolovoza u Beertiji u poslovnom centru Martinovka od 21 sat.

Dik već 40 godina svira svoju “acoustic roots & blues” pjesmaricu na koncertima i festivalima u Škotskoj, Engleskoj, Francuskoj, Skandinaviji, SAD-u i Zapadnoj Africi. Odrastao je u Chicagu u SAD-u 60-ih godina pod utjecajem bluesa, swinga i drugih stilova američke glazbe.

– Preselio je u Škotsku u kasnim 1960-ima i postao poznat po svojim vrlo kvalitetnim koncertima na kojima izvodi tradicionalni akustični blues, vlastite autorske pjesme, ali i poznate standarde swinga, ragtimea, americane i folk glazbe. Dik Banovich je izniman svirač akustične gitare tzv. “fingerpicking” tehnikom, a njegove pjevačke vještine su nenadmašne – poručili su organizatori u pozivu.

Na koprivničkom nastupu predstavit će pjesme sa svojih albuma “Hot Cookin’ Mama”, “Run to You” i “In Transit”, kao i poneki zaboravljeni blues i folk klasik.

Nakon koncerta, prašinu s nekih zaboravljenih vinila ponovo skinuti Davor Ivančan.

Ulaz je slobodan.

Slušaj uživo
zatvori