Srijeda, 9. listopada 2024.

ZABAVA I OPUŠTANJE Koprivničanci vole čitanje ljeti, evo koji su najpopularniji naslovi

Knjižnica i čitaonica Fran Galović i ovog ljeta bilježi veliku posjećenost.

Vrijeme je godišnjih odmora pa brojni Koprivničanci u knjižnici posuđuju knjige za ljetnu zabavu i opuštanje, ali i stručnu literaturu te priručnike za kreativno izražavanje. Ponovno su među najtraženijim naslovima krimići, a nađe se tu i pokoji ljubavni roman te drama.

Među najčitanijima je knjiga “Pauk”, deveti nastavak serijala o policijskom inspektoru švedskog spisateljskog dvojca, bračnog para koji piše pod pseudonimom Lars Kepler.

– Upravo je taj deveti nastavak serijala nadmašio sva očekivanja prema riječima kritike. Bio je objavljen prošle godine u Švedskoj i bio je među najprodavanijim romanima. Kvalitetu je prepoznala i koprivnička publika pa se našao među najčitanijim naslovima u zadnjih mjesec dana – otkrila nam je knjižničarka Danijela Petrić.

Godinama s popisa najčitanijih autora ne silazi jedan od naših najpopularnijih suvremenih pisaca. Riječ je naravno o Kristijanu Novaku, a ovog ljeta hit je njegovo najnovije djelo “Slučaj vlastite pogibelji”.

– Riječ je o romanu koji je predstavljen i koprivničkoj publici u našoj knjižnici. Roman je to o dramatičnim zbivanjima vezanima uz slučaj samoubojstva jednog mladog policajca u Međimurju koji je pošteno radio svoj posao i nije želio nikome pogodovati. Jedna hrvatska priča – kaže Petrić.

Još uvijek na popisu najčitanijih djela stoji i njegov roman “Ciganin, ali najljepši”.

– Među knjigama koje ovog ljeta Koprivničanci najviše posuđuju je i Nesbov kriminalistički roman “Kuća noći”. To su četiri najčitanije knjige zadnjih mjesec dana – rekla nam je Petrić.

Svi koji žele raspravljati o pročitanome, dobro došli su na sastanke čitateljskih kubova u koprivničkoj knjižnici.

– Krajem kolovoza sastat će se čitateljski klub za djecu, ali i onaj za odrasle na kojem ćemo razgovarati o poeziji Danijela Dragojevića, našeg hrvatskog pjesnika i esejista koji nas je napustio u veljači ove godine. Uvijek je poželjno da nam dođu novi članovi, čitateljski klubovi otvoreni su za sve one koji žele razgovarati o knjigama i koji žele čitati – poručila je na kraju.

Slušaj uživo
zatvori