Subota, 27. srpnja 2024.

Za jesenski upisni rok u Strukovnoj školi Đurđevac ostalo samo nekoliko mjesta, ravnatelj Špoljar: Očekujemo jako dobru godinu

U prvom upisnom roku više od 100 učenika nije se uspjelo upisati u Strukovnu školu Đurđevac.

Poručili su to iz Grada Đurđevca i dodali da su učenici zbog toga bili prisiljeni tražiti drugu školu za nastavak školovanja.

– Strukovna škola je uz to tražila i dobila veće kvote za upis na smjer prometa i web dizajna pa su na kraju sva mjesta gotovo popunjena. Od 16 programa i struka za koje se u ovoj školi može školovati, za jesen su ostala samo dva mjesta za školovanje kuhara, jedno za konobara i stolara te šest za računarstvo i informatiku, no sudeći po velikoj potražnji i interesu upravo za ta zanimanja u školi su uvjereni će u jesen biti popunjena. Posebno je vidljiv velik interes s bjelovarskog područja i to za školovanje u strukama frizer, kozmetičar i pediker – naglasili su.

Ravnatelj škole Darko Špoljar naglasio je da očekuju jako dobru školsku godinu.

– Strukovna škola Đurđevac zabilježila je i jako dobre rezultate na državnoj maturi, iako nama ona nije toliko prioritetna s obzirom na to da većina učenika nakon srednjoškolskog obrazovanja odlazi u svijet rada, ali oni koji se odluče za fakultetsko obrazovanje uspješno su položili državnu maturu. Iznimno me veseli što smo već na ljetnom upisnom roku za novu školsku godinu upisali odličnu generaciju učenika i očekujemo jako dobru godinu – istaknuo je.

Dodao je da u školi nastoje osigurati dobre uvjete za učenike.

– Na početku svake školske godine razgovaramo s učenicima i roditeljima kako bismo doznali kakva su njihova očekivanja od nas, a onda u suradnji s gospodarstvenicima i obrtnicima nastojimo osigurati realne uvjete i pripremiti ih za uključivanje u svijet rada ili za nastavak fakultetskog obrazovanja – zaključio je ravnatelj.

zatvori