Utorak, 8. listopada 2024.

Vlatki Mihoci još jedan mandat na čelu Rukometnog kluba Podravka: Želja nam je uspostaviti rukometni kamp i akademiju

Direktorica Rukometnog kluba Podravka Vlatka Mihoci dobila je povjerenje za novi mandat u trajanju od pet godina.

– Drago mi je da je moj rad prepoznat od strane vlasnika kluba Grada Koprivnice i članova Nadzornog odbora te da su prepoznati pomaci u ovih pet godina. Mislim da smo u proteklom mandatu radili puno dobrih stvari, naročito u organizacijskom smislu i da ćemo nastaviti dobro raditi i dalje te napraviti iskorake u svim segmentima koji su važni za funkcioniranje kluba – rekla je Mihoci za klupske stranice.

Dodala je da je protekli mandat bio izazovan, a najveći dio bio je obilježen pandemijom koronavirusa.

– Odgađale su se utakmice, treniralo se online, nismo imali pristup dvorani, a djevojčice u Školi rukometa su izgubile gotovo cijelu sezonu. To je period u kojem smo svi morali imati prilagodbu na novo normalno te smo uspjeli zadržati nivo rada kluba. U prethodnom mandatu napravili su se veliki organizacijski i tehničko-tehnološki pomaci, postavili temelji za rast i razvoj seniorske ekipe na ovome putu na kojem smo danas, započeli smo reorganizaciju u radu Škole rukometa i nastavit ćemo se nadograđivati. Rukometni klub Podravka je klub s dugom tradicijom, priznat u Hrvatskoj i u europskim krugovima i sigurno je da je kroz povijest imao sjajnih trenutaka. Vjerujem da možemo biti još bolji i želja mi je da i dalje pratimo trendove i razvijamo se na način kako se to očekuje u kontekstu europskog rukometa i natjecanja u kojima smo prisutni. Još dosta toga trebamo pomaknuti, posebno od onog dijela koji se odnosi na organizacijski dio oko utakmica, kako u natjecanjima HRL, tako i europskim natjecanjima, a to se konkretno odnosi na tehnologiju koja je obavezna u dvoranama. Zahtjevi su veliki, a mi u uvjetima koje imamo izvlačimo maksimum u svim segmentima i u tom smo organizacijskom dijelu ljestvicu uvijek nastojali držati visoko, za što smo na kraju dobili i priznanje od EHF-a, dobivši pozivnicu za natjecanje u Ligi prvakinja za sezonu koja je ispred nas – objasnila je.

Izvor: RK Podravka / Foto: Romana Mihalec

Podsjetila je da u klub stižu uglavnom domaća imena iz hrvatskog rukometa.

– S tom smo vizijom počeli prije malo više od dvije godine. U tome zasad uspijevamo i okupljamo ponajbolje igračice koje hrvatski rukomet u ovom trenutku ima i koje su bile spremne doći u naš klub. Imamo i velik broj reprezentativki na okupu i to je put kojim želimo i dalje ići. Hrvatska ima potencijala i talenata, ali moramo ih razvijati i raditi s njima. Bilo bi idealno kada bi više klubova u Hrvatskoj imalo uvjete za razvoj igračica da ne odlaze prerano u inozemstvo. Tako bi se osigurali uvjeti za jaku ligu, jake klubove, jaku Podravku i jaku reprezentaciju koja je na vrhu piramide.

Prošla je sezona bila izuzetno uspješna, dvostruka se kruna vratila u Koprivnicu, a ekipa je pod vodstvom trenera Ivice Obrvana ostvarila i sjajne europske rezultate.

– U prošloj smo sezoni ostvarili osnovne ciljeve koje smo na početku postavili, a to je osvajanje prvenstva Hrvatske i osvajanje Kupa koji nikad nije jednostavan jer je presudna jedna utakmica. U Europi smo imali želju pokazati se u boljem svjetlu u odnosu na prošle sezone, a potajno smo se nadali prolasku skupine što smo ostvarili. Postigli smo to s ekipom sastavljenom od mlađeg i perspektivnog domaćeg kadra, s ne prevelikim iskustvom igranja jakih utakmica na čelu s trenerom Ivicom Obrvanom i njegovim stožerom na čemu im još jednom čestitam. Tu ne smijemo stati i moramo se i ove sezone nastaviti razvijati i nadograđivati. Primarni je cilj obraniti naslov hrvatskih prvakinja i onaj u Kupu te napasti prolazak grupe u Ligi prvakinja – napomenula je.

Istaknula je da je ekipa kompletirana i prije završetka prošle sezone, ali još uvijek može doći do nekih promjena no to će biti isključivo u skladu s njihovim potrebama i budžetom.

– Izmijenio se i stručni stožer, a vjerujem da će se novi članovi stožera brzo uklopiti u rad i zahtjeve trenera Ivice Obrvana. Svi zajedno – od stožera, igračica pa do nas koji smo u uredima, dat ćemo sve od sebe da ispunimo sve ciljeve koje smo zacrtali. Moramo uvijek biti svjesni činjenice da svi igraju rukomet, svi trče i svaki je protivnik vrijedan i ne smijemo nikog podcijeniti niti u hrvatskom prvenstvu niti u Ligi prvakinja – zaključila je.

Na kraju je kazala kako joj je velika želja da klub ima sportsku dvoranu namijenjenu samo za rukomet u kojoj će odigravati sve svoje utakmice i koja će imati sve sadržaje potrebne za rad jednog modernog vrhunskog kluba.

– Tamo bismo mogli imati svoj dijagnostički centar, saunu, teretanu, prostor za fizioterapeute i liječničku službu odnosno uvjete koji bi na toj većoj razini mogli pružati usluge i drugim klubovima. Ne možemo reći da sada nemamo dobre uvjete, ponavljam, maksimalno smo iskoristili sve resurse i ono što nam je dostupno kako bismo funkcionirali na najvišoj razini, ali uvijek možemo pomicati granice. Želja mi je da u narednom razdoblju pokrenemo rukometni kamp Rukometnog kluba Podravka, a veliki bi uspjeh bio i kada bismo osnovali našu rukometnu akademiju. Tu bi nam puno značio učenički dom i smještaj za djecu koja nisu iz našeg grada ili županije, a na to su nas potaknuli brojni upiti roditelja iz drugih gradova pa čak i susjednih država čime se potvrdilo da su roditelji prepoznali kvalitetu rada i da postoji želja i interes da rastu i razvijaju se u Rukometnom klubu Podravka. To je svakako velik projekt koji ne možemo realizirati sami i vjerujem da bi u taj proces trebali biti uključeni ne samo Grad ili Koprivničko-križevačka županija nego i poticaji države – naglasila je.

Slušaj uživo
zatvori