Petak, 26. srpnja 2024.

Uskoro počinje izgradnja Centra za starije osobe, osigurane usluge za gotovo 400 korisnika

Uskoro počinju radovi na najvećem socijalnom projektu Đurđevca i đurđevačke Podravine –  izgradnja i opremanje Centra za starije osobe Đurđevac u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom i susjednim općinama.

Naime, na sjednici Gradskog vijeća vijećnici su dali suglasnost za prihvaćanje ponude građevinske tvrtke Tekton construction iz Svete Nedelje.

– Temeljem provedenog otvorenog postupka javne nabave, od četiri pristigla domaća i strana ponuditelja, njihova je ponuda utvrđena kao najpovoljnija te se uskoro očekuje potpis ugovora o izvođenju radova, a nakon toga i sam početak radova – poručili su iz Gradske uprave.

Dodali su da su bespovratna sredstva za provedbu ovog velikog i važnog projekta osigurana iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti uz potporu Grada Đurđevca i dodatnih modela financiranja i sredstava partnera.

– Prema sporazumu ćemo pri sufinanciranju imati podršku Županije, kao i okolnih općina koje će ujedno i sufinancirati boravak korisnika sa svog područja. To je jedan od samo 18 takvih projekata koji se rade u Hrvatskoj. Budući da je Grad Đurđevac u projekt ušao s pripremljenom dokumentacijom i uređenim zemljištem u samom centru grada, naš je projekt u poodmakloj fazi pripreme i plan je da gradnja krene ujesen te da Centar otvori svoja vrata za 12 mjeseci od početka gradnje – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodao je da za smještaj u centru već sada vlada nezapamćen interes među starijim Đurđevčanima, a podršku mu je dalo i osam okolnih općina koje su iskazale potrebu za ovakvim tipom smještaja i usluga za svoje stanovnike – Molve, Novo Virje, Ferdinandovac, Kalinovac, Podravske Sesvete, Virje, Gola i Novigrad Podravski.

Spomenimo da će se centar protezati na čak 3000 kvadratnih metara, imat će 122 kreveta za smještaj, a pružat će se i izvaninstitucijske usluge za 274 korisnika.

zatvori