Petak, 26. srpnja 2024.

U tijeku je berba cikle, Podravka očekuje prinose veće od 800 tona

Berba cikle u punom je jeku, a Podravka očekuje prinose veće od 800 tona.

Iz Podravke poručuju da ciklu proizvode u potpunosti korištenjem vlastite mehanizacije i to od sjetve do berbe.

– Uzgoj vrhunskog povrća zahtjeva potpunu predanost, praćenje trendova i modernizaciju, stalna ulaganja, ali i partnerstvo. Upravo sve to Podravka čini kako bi osigurala samo najbolju sirovinu za svoje proizvode. Ovogodišnja poljoprivredna sezona u punom je jeku – neke su berbe, poput graška, pšenice, uljane repice, sjemenske pšenice i zobi, već završene, dok su druge u tijeku ili tek dolaze. Trenutno je tijeku berba cikle koja u svega nekoliko sati od berbe postaje ukusna i zdrava ukiseljena salata koja je dostupna tijekom cijele godine – napominju u kompaniji.

Dodaju da ciklu siju na vlastitim površinama, ali i na površinama kod kooperanata.

– Ove je godine, nakon sjetve u proljeće, cikla posađena i početkom ljeta zbog čega će se brati dva puta. Prva berba upravo je u tijeku, od sredine do kraja srpnja, dok je druga berba planirana početkom listopada. Kroz prvu, ljetnu berbu očekuje se prinos od 800 do 850 tona, dok je očekivani prinos od druge, jesenske berbe između 60 i 80 tona cikle – objašnjavaju.

Podsjećaju da svake godine udružuju snage s kooperantima i povećavaju svoju suradničku mrežu.

– Upravo na taj način povećava se udio površina pod kulturama koje čine Podravkin portfelj te se osigurava dostizanje poljoprivredne samodostatnosti, cilja čije je ostvarenje sa svakom novom kooperacijom sve bliže – zaključuju u Podravki.

Izvor: Podravka
Izvor: Podravka
Izvor: Podravka
zatvori