Srijeda, 24. srpnja 2024.

STUDENAC PAN KUP U petak velika završnica, svi vjeruju da mogu otići do kraja

Velika završnica 5. Studenac Pan kupa održat će se u petak, 26. srpnja na malonogometnom terenu Gradskog stadiona Ivan Kušek-Apaš u Koprivnici.

Organizator turnira je NK Bratstvo Kunovec, a glavni sponzori su Studenac trgovine i Pan pivo.

U prvom polufinalu seniora od 18 sati sastaju se Lipa Hlebine i Tomislav Drnje, a u drugom od 19 sati Omladinac Herešin i koprivničke Močile.

Matija Majetić je veliki adut Tomislava iz Drnja.

– Imamo jedinstvenu priliku za ulazak u finale. Močile su stvarno jako dobra ekipa i mislim da su favorit u drugom polufinalu, ali prvo moramo izboriti finale da bismo mogli razmišljati o trofeju – naglasio je Majetić.

Nakon diskvalifikacije Mladosti iz Koprivničkih Bregi zbog nastupa neregistriranog igrača, u polufinalu će nastupiti Lipa iz Hlebina.

– Turnir je vrhunski organiziran i svi bismo se trebali pridržavati pravila. Mi smo nakon svega dobili priliku, imamo odličnu ekipu, kompletni smo i mislim da možemo ući u finale – najavio je trener Lipe Alen Šimunić.

Prema prikazanom u dosadašnjem dijelu natjecanja, koprivničke Močile nametnule su se kao glavni favorit.

– Ako uđemo u utakmice onako kako treba ući, onda ne bismo smjeli imati problema. Ali ako smo već pobjednici prije nego smo počeli igrati, onda je to problem – rekao je trener Močila Antun Havaić.

Igrač Omladinca Lovro Lončarić je optimist uoči završnice.

– Nadamo se da možemo proći u finale, čak i osvojiti – poručuje Lovro.

U 20 sati na redu je utakmica za treće mjesto veterana između Osvita i Omladinca, dok od 20:50 seniori igraju za treće mjesto.

Veteransko finale odigrat će Tomislav i Starigrad od 21.50 sati.

– Uvijek očekujem pobjedu, a kako će htjeti dragi Bog, tako će na kraju i biti – kaže Vedran Petrović, vratar Tomislava.

Kruno Jambrušić ovog ljeta već je osvojio Pan Ljetnu ligu Koprivnica sa seniorskom ekipom Trgovački obrt Luka, ovaj put u finalu će predvoditi veterane Starigrada.

– Očekujemo pobjedu i osvajanje ovog turnira. Svaka čast organizatoru, puno je publike, veteranske su utakmice tvrde i zanimljive za publiku. Nadam se još jednoj tituli ovog ljeta – izjavio je Jambra.

Seniorsko finale na rasporedu je u 22:40. Nagradni fond je 10.000 eura, za seniore je predviđeno 6.300 eura, a za veterane 3.700 eura. Prva nagrada za seniore iznosi 3.500 eura, drugo mjesto donosi 1.600 eura, treće mjesto 800 eura, a četvrto mjesto 400 eura.
Nagrada za prvo mjesto kod veterana iznosi 1.800 eura, drugo mjesto donosi 800 eura, treće mjesto 500 eura, četvrto mjesto 300 eura, peto mjesto 200 eura, a šesto mjesto 100 eura.

Sve seniorske ekipe dobile su i gratis dresove, donaciju sponzora Studenca, u kojima nastupaju na turniru. Pravo nastupa imaju samo igrači koji su registrirani u klubovima sudionicima.

Gledatelje na stadionu očekuje ponuda kobasica, hrenovki i hladnog piva Pan te ostalih osvježavajućih pića.

Kao i u četvrtfinalu, tijekom završnog dana izvlačit će se i tombola, za publiku je pripremljeno 30 lijepih nagrada.


RASPORED ZAVRŠNICE – PETAK, 26. 7. 2024.

18:00 Lipa Hlebine – Tomislav Drnje (polufinale seniori)
19:00 Omladinac Herešin – Močile Koprivnica (polufinale seniori)
20:00 Osvit Đelekovec – Omladinac Herešin (veterani za 3. mjesto)
20:50 seniori za 3. mjesto
21:50 Tomislav Drnje – Starigrad (finale veterani)
22:40 finale seniori

zatvori