Utorak, 1. listopada 2024.

ŠODERICA NE SMIJE POSTATI ŠODREKICA Pojedini vlasnici puštaju pse da obavljaju nuždu na plaži, Općina Legrad: Prijava zasad nije bilo

U jednoj od Facebook grupa koja povezuje mještane, vikendaše i posjetitelje jezera Šoderica ukazano je na nedolično ponašanje neodgovornih pojedinaca koji uz obalu šeću svoje četveronožne ljubimce.

Naime, “turist s Lazina”, kako se potpisao jedan od korisnika Facebooka u svojoj objavi, istaknuo je da je pas vikendaša na plaži Lazine obavio veliku nuždu, a iako je upozorio vlasnika da pokupi izmet za svojim psom, on mu je rekao da kod sebe nema vrećicu, ali da će se vratiti.

– Međutim “gospodin” je nonšalantno nakon što se vraćao iz šetnje prošao kraj go*na od svog psa i otišao u svoju vikendicu prvi red do jezera. Nije se vratio i pokupio ga cijelo vrijeme dok sam ja tamo boravio, a bilo je to do 20:30. Zašto ovo pišem? Pa jednostavno jer kud bi došli kad bi svi tamo vikendaši puštali svoje pse da se “istovare” na plaži – naveo je “turist s Lazina” u svojoj Facebook objavi.

Objavu su podržali i drugi članovi grupe pa je tako u jednom komentaru napisano da je trebalo pozvati komunalnog redara, drugi članovi su napisali da je riječ o sramotnom činu, dok je neke ova objava rastužila, a još su istaknuli i da neki vlasnici svoje pse šeću bez uzice.

S ovom problematikom upoznati su i u Općini Legrad, no kako doznajemo od Mihaele Sambol, referentice – poljoprivredne i komunalne redarke, prijava nije bilo.

– Redovito obilazimo područje Šoderice i tijekom tjedna i vikendima i praznicima. Dok naiđem na takav slučaj – bilo neodgovornih vlasnika koji ne kupe izmet za svojim psima ili ih šeću bez povodnika ili pak kupaju u jezeru, najprije ih opomenem i dužni su to na licu mjesta riješiti. Ako se ogluše, slijedi im kazna – istaknula je.

Slušaj uživo
zatvori