Subota, 27. srpnja 2024.

SAVEZ OBJAVIO Evo koji će klubovi činiti Elitnu ligu, ali i Prvu, Drugu i Treću ŽNL te kada počinju natjecanja

Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije objavio je sastav liga za nadolazeću nogometnu sezonu na području naše županije, ali i kada se igrači ponovno vraćaju na travnjake.

Početak natjecanja u novoformiranoj Elitnoj ligi, odnosno Prvoj županijskoj nogometnoj ligi te Drugoj županijskoj nogometnoj ligi zakazan je za 24. i 25. kolovoza, dok će nogometaši u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi s natjecanjem početi 1. rujna.

Kad je pak riječ o sastavu liga, Elitnu ligu činit će Borac iz Imbriovca, Bratstvo iz Kunovca, Ferdinandovac, Graničar iz Legrada, Kalinovac, Mladost iz Kloštra Podravskog, Mladost iz Molvi, Močile, Osvit iz Đelekovca, Podravac iz Virja, Prugovac, Tehničar iz Cvetkovca, Tomislav iz Drnja te Tomislav Radnik iz Svetog Ivana Žabna.

U Prvoj ŽNL igrat će Drava iz Novigrada Podravskog, Drava iz Podravskih Sesveta, Graničar iz Novog Virja, Lipa iz Hlebina, Miklinovec, Mladost iz Koprivničkih Bregi, Omladinac iz Herešina, Panonija iz Peteranca, Podravec iz Torčeca, Prekodravac iz Ždale, Rudar iz Glogovca, Sloga iz Koprivničkog Ivanca, Starigrad te Viktorija iz Vojakovca.

U Drugoj ŽNL bit će Bušpan iz Kozarevca, Čvrstec iz Svetog Petra Čvrsteca, Fugaplast iz Gole, Gornja Rijeka, Gošk iz Gotalova, Hrvatski bojovnik iz Mokrica Miholečkih, Mičetinac, Mladost iz Carevdara, Mladost iz Sigeca, Rasinja, Ratar iz Miholca, Reka, Sokol iz Sokolovca i Zagorec iz Koprivnice.

Kad je pak riječ o Trećoj ŽNL, nju će činiti Bilogora iz Gornje Velike, Dragovoljac iz Bočkovca, Drava iz Podravske Selnice, Jadran Galeb iz Koledinca, Jedinstvo iz Pustakovca, Mladost iz Velikog Ravena, Polet iz Glogovnice, Prigorje iz Svetog Petra Orehovca, Radnički iz Križevaca, Rudar iz Botinovca, Sabarija iz Subotice Podravske i Udarnik iz Zablatja.

Spomenimo da su u savezu zakazali plenume klubova pa će se tako sastanci za Elitnu i Prvu ŽNL održati 30. srpnja, a za Drugu i Treću ŽNL 31. srpnja. Na sastancima će se potvrđivati sastavi liga, ali i propozicije za natjecanje u nadolazećoj sezoni, zatim utvrđivati termin igranja utakmica, izvlačiti natjecateljski brojevi klubova, odnosno utvrditi raspored jesenskog dijela prvenstva.

Izvor: Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije
Izvor: Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije
Izvor: Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije
Izvor: Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije
zatvori