Utorak, 1. listopada 2024.

Radovi napreduju, evo kada bi trebala biti gotova brza cesta od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog

Radovi na brzoj cesti Križevci – Kloštar Vojakovački dobro napreduju, a kraj izgradnje predviđen je za proljeće 2026. godine.

Na sjednici Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije istaknuo je to Davor Bobičanec ispred Hrvatskih cesta, poručili su iz Službe ureda župana.

Dodali su da se na sjednici osim o sigurnosti u prometu raspravljalo upravo i o radovima i projektima na državnim te županijskim i lokalnim cestama pa je tako istaknut zamjetan problem kod novog kružnog toga u Križevcima blizu trgovačkog centra na kojem vozači ne poštuju propise.

– U Koprivnici je u tijeku projektiranje kružnog toka i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na problematičnom raskrižju Zagrebačke ulice, Varaždinske ceste, Ulice Ante Starčevića i Ulice Ivana Česmičkog, a za jesen je planirano zatvaranje jednog traka Varaždinske ulice kod benzinske postaje kako bi se do kraja izveli radovi aglomeracije – nastavili su.

Radovi su planirani i u Virju na raskrižju D2 – D210 kod benzinske postaje koje će se rekonstruirati u kružni tok nakon što se riješe imovinsko-pravni odnosi, a u Carevdaru je na DC 41 projektirana rekonstrukcija ceste i izgradnja staza.

– Što se tiče ŽUC-a, u nabavi su radovi za oko šest kilometara cesta koje će biti modernizirane i za oko 28 kilometara obnova kolnika ukupne vrijednosti oko tri milijuna eura. Trenutno se izvode i radovi asfaltiranja na područjima aglomeracija, a što se tiče željezničkih prijelaza od ukupno 24 koja su u nadležnosti ŽUC-a, četiri su denivelirana u sklopu izgradnje drugog kolosijeka, izvijestila je Vesna Božičević-Remenar iz Županijske uprave za ceste Križevci – zaključili su u Županiji.

Slušaj uživo
zatvori