Četvrtak, 25. srpnja 2024.

PREGLED TJEDNA Policija imala posla sa zlouporabom opojnih droga, rekorder vikenda biciklist koji je mrtav pijan ‘kruzao’ Bregima

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u proteklom tjednu zabilježeno je 38 kaznenih djela i devet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, a dogodile su se 22 prometne nesreće.

Poručili su to iz policije i objasnili da se najviše kaznenih djela odnosilo na zlouporabu opojnih droga, dok su prekršaji narušavanja javnog reda i mira većinom vezani uz prekršaje svađe i vike. Dogodilo se šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom.

Kad je pak riječ o vikend nadzoru, u policiji su istaknuli da je ukupno utvrđen 301 prometni prekršaj, a najviše njih zbog prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u 18 sati u Koprivničkim Bregima kod 42-godišnjeg biciklista koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,53 promila. Najveća brzina kretanja u naselju zabilježena je u nedjelju u 13:02 u mjestu Sveti Ivan Žabno gdje se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 141 kilometar na sat iako je ograničenje 70 – naveli su.

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u nedjelju je provedena i akcija nadzora četiri glavne ubojice u prometu i nadzora vozača mopeda i motocikala te je ukupno utvrđeno 126 prometnih prekršaja. Najviše prekršaja odnosilo se na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

Spomenimo još da je u proteklom tjednu zabilježen požar na građevinskom objektu i dva požara na prometnim sredstvima te su dvije osobe smrtno stradale.

– Zatečena je jedna osoba mlađa od 16 godina u noćnom izlasku suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje – zaključili su u policiji.

zatvori