Subota, 5. listopada 2024.

Porezna pokrenula nagradnu igru ‘Bez računa se ne računa’. Jedan bod daju i za neispravne račune

Porezna uprava pokrenula je novi krug nacionalne nagradne igre Bez računa se ne računa u kojoj se od građana traži da im šalju račune i tako osvoje vrijedne nagrade.

U narodu popularna nagradna igra zapravo je poziv svima da prijave trgovce i razne pružatelje usluga zbog neizdavanja valjanih računa, što je u ljetnim mjesecima kad ponegdje vladaju veće gužve – čest slučaj.

– Ovogodišnja nagradna igra trajat će u šest krugova do kraja godine, a ukupan nagradni fond iznosi 80 tisuća eura, objavljeno je na konferenciji za medije resornog ministarstva.

Nagradnu igru predstavili su potpredsjednik vlade i ministar financija Marko Primorac te ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša. Kako su rekli, svrha natjecanja je “podizanje svijesti i edukacija građana, posebno mladih, o obvezi izdavanja i primanja računa za kupljene robe i primljene usluge, kao i promoviranje elektroničkih usluga Porezne uprave”.

Nagradna igra se provodi isključivo putem mobilne aplikacije mPorezna, od danas do 31. prosinca. Zanimljivost je da građani mogu prijaviti i neispravne račune odnosno “lažnjake” te tako također ostvariti jedan bod, a za očekivati je da će Poreznoj upravo takvi biti “najslađi”.

Glavna nagrada je 20.000 eura, a mjesečno će se prijavljivačima dijeliti 2.000, 3.000 i 5.000 eura.

 

Slušaj uživo
zatvori