Nedjelja, 1. rujna 2024.

Podravkašice startaju s pripremama, Obrvan: Sve počinje ranije pa i formu moramo tempirati u skladu s tim

Rukometašice Podravka Vegete nakon ljetne pauze počinju s pripremama za novu rukometnu sezonu u kojoj ih čekaju brojni izazovi u domaćem prvenstvu, ali i Ligi prvakinja.

U klubu napominju da će pripreme biti podijeljene u nekoliko ciklusa, a svi će se odvijati u Koprivnici u Sportskoj dvorani Vinko Zember, Školsko-sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo, na Bazenima Cerine te u šumi Crna gora.

Dodaju da je početak priprema zakazan za ponedjeljak 22. srpnja i počet će tradicionalno zajedničkim ručkom, a potom će se u 18 sati održati i prvi službeni trening u ovoj sezoni i to u Sportskoj dvorani Vinko Zember.

– Bit će to malo drugačije pripreme s obzirom na to da sve počinje ranije pa i formu moramo tempirati ranije u odnosu na prošlu sezonu kada smo u europsko natjecanje ušli tek iz trećeg pretkola koje se igralo u studenom. Sada nam Liga prvakinja počinje već u rujnu, isto kao i prvenstvo, pa će se u pripremnom razdoblju odigrati i više utakmica. Prva faza priprema bit će prilično zahtjevna uz jake treninge, a u drugoj fazi bit će više treninga s loptom, a naglasak će biti na tehnici i taktici – rekao je trener Ivica Obrvan.

Spomenuo je da je u planu igrati ukupno osam utakmica u pripremnom razdoblju, a prva je na rasporedu već 9. kolovoza s Lokomotivom i to će biti jedina utakmica s hrvatskim protivnikom za Podravkašice u pripremnom razdoblju.

– Nakon Lokomotive će vikend uoči tradicionalnog Memorijalnog turnira Josip Samaržija-Bepo u Koprivnicu doći rumunjska Braila s kojom ćemo igrati jednu utakmica i imati jedan zajednički trening – najavio je Obrvan.

Sam turnir održavat će se od 22. do 24. kolovozu u Školsko-sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo, a ove će godine na turniru sudjelovati prvakinje Slovenije Krim Mercator, slovačke prvakinje HC DAC Dunajska Streda, a domaćin će biti prvakinje Hrvatske, Podravka Vegeta. Podravkašice će svoju prvu utakmicu na turniru odigrati s Dunajskom Stredom u četvrtak 22. kolovoza, u petak je na rasporedu utakmica između Dunajske Strede i Krima dok će posljednji dan turnira 24. kolovoz biti rezerviran za ogled Podravka Vegete i Krima.

U tjednu nakon turnira Podravkašice će ići u Ljubljanu gdje je u planu još jedna pripremna utakmica s Krimom i zajednički trening, a do početka službenih natjecanja odigrat će se u gostima još dvije utakmice i to s Debrecenom i Albom Fehervar.

Iz kluba su poručili da je dobra vijest i da se i Katarina Pandža koja je imala manji zahvat na koljenu odmah nakon završnice Kupa odlično oporavila i da će početi pripreme s ekipom, a na odličnom je putu i Tina Barišić koja se odlično oporavila od puno složenijeg zahvata na koljenu i koja vrijedno trenira te će sukladno tome raditi i za vrijeme priprema.

zatvori