Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Općina Hlebine daje novac za ugradnju fotonaponskih elektrana

Općina Hlebine objavila je javni poziv za sufinanciranje ugradnje fotonaponskih elektrana za kućanstva, za vlastitu potrošnju u 2024. godini.

Uvjet je da se objekt nalazi na području općine Hlebine te da ima sve potrebne papire poput valjane građevinske dozvole. Subvencija se ne može koristiti za obiteljske kuće koje su u gradnji, u kojima je suvlasnik pravna osoba ili za proširenje postojećih fotonaponskih elektrana.

Prijavitelji na poziv mogu dobiti do 1.000 eura potpore iz općinskog proračuna, a rok za dostavu dokumentacije je 30. studenog ove godine.

– Opravdani su troškovi nabave i ugradnje jedne nove fotonaponske elektrane (FNE), nastali tijekom 2023. godine te do 30. lipnja 2024. godine, što se dokazuje datumima izdavanja računa za nabavu i ugradnju jedne nove FNE; fotonaponski pretvarači (moduli) stupnja korisnog djelovanja najmanje 18 posto, njihovi nosači, pretvarači (inverteri), oprema fotonaponskog kruga (regulatori punjenja, priključni ormarići, zaštitne sklopke, kabeli, pribor za postavljanje, oprema za prikupljanje i prikazivanje podataka i dr.) i ostala oprema za pravilan rad sustava te pripadajući građevinski radovi nužni za ugradnju navedene opreme te Glavni elektrotehnički projekt, navodi se u pozivu.

Slušaj uživo
zatvori