Petak, 11. listopada 2024.

Olimpijci pročitali više od 2.100 knjiga u mjesec dana: Priče su odlične

Uoči početka Olimpijskih igara u Parizu, koprivnički olimpijci preplavili su Dječji odjel Knjižnice i čitaonice Fran Galović kako bi se natjecali u čitanju.

– Na natjecanje ih je potaknula koprivnička Olimpijada čitanja koja se provodi već devetu godinu zaredom. Rezultati čitanja iz godine u godinu sve su veći. Tako je i ove godine. Iako je nešto manji broj sudionika, 189 upisanih, a od toga 167 aktivnih, pročitane su u samo mjesec dana 2.174 knjige ili 13 po sudioniku – poručili su iz knjižnice.

Dodaju da su roditelji oduševljeni programom pa tako govore da je program odličan za učenike nižih razreda kako bi vježbali čitanje i usavršili pisanje, a osim toga natjecateljski duh potiče ih da više čitaju, prate rezultate njihovih prijatelja i ponosni su na svoj uspjeh.
Učenica prvog razreda Lana rekla je da je olimpijada odlična, sviđa joj se popunjavanje dnevnika čitanja, a najbolja knjiga joj je “Zec i medvjedica”. Zita, djevojčica koja je završila drugi razred, smatra da su joj u Olimpijadi čitanja najbolje knjige i da ovako više čita tijekom ljeta. Djevojčica Katrina smatra da su knjige odlične, puno ih je, a njena mama dodaje da je ideja odlična i potrebno je provoditi ovakve programe za djecu kako bi ih se motiviralo da više čitaju, a manje koriste digitalne medije.

– Djeca se i iznova uključuju u program od 1. do 4. razreda što govori o zadovoljstvu sudjelovanjem. Program se provodi do 31. kolovoza i nastavlja se pod geslom olimpijaca “Važno je sudjelovati, a ne pobijediti” čemu možemo dodati i kako je važno uživati u čitanju što je i cilj Olimpijade čitanja – poručili su iz knjižnice.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Slušaj uživo
zatvori