Petak, 4. listopada 2024.

OB ASFALT PUN RUPA I POTRGAN Jakšić: Uputili smo kritiku izvođaču, nismo platili do kraja i očekujemo sanaciju

U koprivničkim prigradskim naseljima jako je loš novi OB afsalt – pun je rupa i potrgan.

Upozorio je na taj problem HDZ-ov vijećnik Saša Cestar na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća i upitao je li problem u lošoj kvaliteti tog završnog sloja, ili je u pitanju fleksibilnost, ili jednostavno u prometovanju vozila prevelikog osovinskog opterećenja.

– Nešto tu grdo ne štima. Postoji li kakav plan rješavanja tog problema, odnosno popravljanja i sanacije tih cesta – pitanje je koje je postavio Cestar.

I koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić svjestan je ovog problema, pogotovo zato što je prva sezona postavljanja ove vrste asfalta bila jako dobra, dok se druge nešto zakompliciralo te su svoje kritike već uputili izvođaču radova.

– Nismo platili do kraja jer očekujemo sanaciju. Oni jesu imali nekakva objašnjenja što se dogodilo. Napravili su nakon toga određene kadrovske promjene u samoj tvrtki u koje se ne bih previše petljao. Jedna od stvari koju su rekli je ta da mole da samu sanaciju riješe u ljetnim mjesecima jer kao u drugoj sezoni u kojoj su radili uz neke poteškoće koje su imali unutar firme nisu imali ni idealne vremenske uvjete kakvi bi trebali biti. Oni će morati doći tijekom ljeta i tu neki poseban spor ne vidim – objasnio je Jakšić.

Podsjetimo, OB tehnologija uređenja prometnica puno je brža i jeftinija od asfalta, a garancija na izvedene radove je 10 godina. Površinska obrada šljunčanog kolnika, takozvanog OB-a vrši se u tri sloja – prvi je priprema drobljenim kamenom od osam do 16 milimetara, drugi i treći se ugrađuje sitniji kamen zajedno s bitumenskom emulzijom koja kamen zalijepi za pripremljenu podlogu.

Slušaj uživo
zatvori