Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

NITKO NEĆE U ŽELJEZNIČARE! HŽ traži radnike, nudi im se sve i svašta: Natječaj smo raspisali još u travnju i dalje je aktivan

U travnju ove godine najavljeno je kako se Hrvatska okreće obnovi željeznice. Ulaže se šest milijardi eura, a novi će vlakovi po 1.000 kilometara moderniziranim prugama juriti 160 kilometara na sat.

Kako se željeznica modernizira, to iziskuje i više radne snage, pa je tako na stranicama HŽ Putničkog prijevoza osvanuo natječaj u kojem traže radnike za rad.

Tim povodom kontaktirali smo glasnogovornicu tvrtke Mihaelu Tomurad Sušac kako bi nam objasnila o kojim se poslovima točno radi.

– HŽ Putnički prijevoz trenutačno ima aktivan jedan natječaj za zapošljavanje 30 radnika na radno mjesto strojovođa za područje cijele Hrvatske. Natječaj je raspisan u travnju i dalje je aktivan s obzirom na to da nisu popunjena sva mjesta – rekla je.

Tomurad Sušac istaknula je sve benefite koji se nude prilikom zaposlenja.

– Vezano uz uvjete, uz plaću, ugovorena su i druga materijalna primanja, kao što su regres, božićnica, uskrsnica, dar za djecu, naknada troška za prehranu, naknada putnih troškova sve u skladu s kolektivnim ugovorom – istaknula je.

Također, na stranicama HŽ infrastrukture osvanuli za razni natječaji za pripravnike i radnike na određeno, ali i na neodređeno vrijeme.

Istražili smo kako se uz strojovođe traže i manevristi, skretničari te pripravnik u odjelu računovodstva.

Treba istaknuti kako u Hrvatskim željeznicama nikako ne mogu raditi stranci, a razlog tomu leži u znanju hrvatskog jezika. Sada se pak postavlja i pitanje hoće li uskoro i Hrvati moći raditi “na željeznici” s obzirom na to da svaki drugi maturant pada državnu maturu iz hrvatskog jezika.

Slušaj uživo
zatvori