Subota, 5. listopada 2024.

Napustio nas je Jovo Rojčević, poznati koprivnički novinar i publicist

U Koprivnici je noćas preminuo Jovo Rojčević (84), istaknuti novinar, publicist i društveni radnik, objavio je portal Danica.hr.

Karijeru je započeo u tjedniku Glas Podravine, gdje je bio i urednik, a kao novinar radio je i u Studentskom listu, prehrambenoj kompaniji Podravka te Večernjem listu. Godinama je bio i dopisnik RTV-a Zagreb.

Osnivač je i šef dopisništva Večernjeg lista kroz koje su od sredine 90-ih, u zlatno doba regionalnog izdanja, prošli deseci mladih novinara. “Prošli Jovinu školu”, tako su mu znali govoriti novinari početnici kojima je dao priliku, učio ih zanatu i usmjeravao u poslu.

Rojčević je bio važan autor kroničar Koprivnice, Podravine i Prigorja. Objavio je na stotine priloga iz različitih društvenih segmenata, a posebno je u Večernjaku pratio poljoprivredu i gospodarstvo.

Nedavno je izdao i knjigu novela koje je podijelio u Priče s carinske brklje, Priče iz sudnice i Priče iz svakodnevice. Te je priče bio objavljivao u Glasu Podravine, Večernjem listu i Vikendu.

Jovo Rojčević dobitnik je više priznanja i nagrada za svoj rad, među ostalim i Medalje grada Koprivnice za iznimna postignuća u novinarstvu.

 

Slušaj uživo
zatvori