Subota, 27. srpnja 2024.

MIRISAO NA KRAĐU Muškarac koji je iz trgovina krao parfeme oslobođen optužbe, DORH se žali

Općinski sud u Koprivnici oslobodio je optužbe 62-godišnjaka da je iz trgovina u Koprivnici krao parfeme te uz to neovlašteno držao vojno streljivo i detonacijske kapisle, no sada je na tu presudu podnijeta žalba.

Žalbu je podnijelo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, a muškarca se tereti za počinjenje kaznenih djela krađe i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

– Optužnicom se okrivljenika tereti da je u listopadu 2017. godine u više navrata iz prodavaonica u Koprivnici uzeo i zadržao za sebe parfeme i druge kozmetičke proizvode te da je neovlašteno držao osam komada vojnog streljiva i dvije detonacijske kapisle – navedeno je u priopćenju DORH-a.

Žalba je pak podnesena zbog pogrešno utvrđenih činjenica i povrede kaznenog zakona, nastavili su u DORH-u.

– Državno odvjetništvo smatra da je sud potpuno pogrešno oslobodio okrivljenika optužbe za krađu jer su kod njega pronađeni ukradeni predmeti te postoje svjedoci i jer su nadzorne kamere snimile okrivljenika u krađi. Žalbom se pobija zaključak suda da je neovlašteno držanje vojnog streljiva i kapisli beznačajni delikt – zaključili su u DORH-u.

zatvori